Tribunalul Vâlcea îşi reia activitatea. Vezi decizia preşedintelui Gheorghiţă

Tribunalul Vâlcea anunţă că, începând cu 15 mai 2020, se va reluare judecarea cauzelor, ca urmare a încetării stării de urgenţă. Cu toate acestea, conducerea instanţei va lua măsuri în continuare pentru evitarea răspândirii COVID 19. Iată cum se va desfăşura activitatea la Tribunalul Vâlcea, în urma deciziei preşedintelui Adrian Mugurel Gheorghiţă:

„Art. 1. Începând cu data de 15 mai 2020, programul cu publicul în arhivele Tribunalului Vâlcea se va desfăşura în zilele de Luni, Miercuri şi Vineri, între orele 10-12, iar cu avocaţii, consilierii juridici, experţii şi practicienii în insolvenţă, în zilele de Marţi şi Joi, între aceleaşi ore.

In acest interval, va fi permis accesul a cel mult 3 persoane în acelaşi timp în arhiva Secţiei I civile, respectiv, 2 persoane în acelaşi timp în arhiva Secţiilor a II-a civilă şi penală.

Pentru evitarea aglomeraţiei, studiul cauzei se va realiza folosind aplicaţia Infodosar, iar înscrisurile se vor transmite în format electronic, prezenţa persoanelor în arhivă pentru studierea dosarelor şi depunerea de înscrisuri fiind limitate la situaţiile în care nu există altă posibilitate.

Această regulă va fi adusă la cunoştinţa publicului atât prin publicarea pe pagina instanţei, cât şi în cuprinsul citaţiilor emise.

Art.2. Se interzice staţionarea participanţilor la procedurile judiciare pe holul instanţei, cu excepţia persoanelor care aşteaptă pentru a avea acces în arhive. într-un număr rezonabil şi cu păstrarea distanţei de 2 m.

Art.3. Listele de şedinţă vor fi stabilite prin gruparea a câte 5 cauze pe intervale orare, pentru a se asigura limitarea numărului de persoane prezente în sală şi păstrarea distanţei.

Listele de şedinţă vor fi publicate pe pagina instanţei cu cel puţin 3 zile înainte de termenul de judecată, iar intervalul orar va fi precizat în cuprinsul citaţiei.

Gruparea cauzelor pe intervale orare va fi realizată, potrivit art. 8 din Hotărârea nr. 734/2020 a Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii. în scris, de preşedintele completului de judecată şi înaintată grefierului de şedinţă.

Accesul participanţilor în clădire va fi permis numai în intervalul orar stabilit pentru judecarea cauzei, scop în care grefierul de şedinţă va înmâna dispozitivului de jandarmi listele de şedinţă cu o zi înainte.

Dispoziţiile prezentului articol se vor aplică în cauzele penale cu inculpaţi în stare de deţinere numai în măsura în care va fi posibil.

Art. 4. Accesul publicului în clădirea Tribunalului Vâlcea se face folosind intrarea principală, din faţa clădirii, iar accesul personalului, prin intrările secundare, din curtea instanţei.

In interiorul instanţei, este obligatoriu portul măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, atât pentru public, cât şi pentru personalul instanţei şi personalul de pază, indiferent de spaţiul în care se află: holuri, birouri, sala de judecată, etc.

Dispozitivul de paza va interzice intrarea persoanelor care nu se conformează acestei obligaţii, respectiv, va lua măsuri pentru îndepărtarea acestora din sediul instanţei.

Preşedintele completului nu va permite accesul în sala de judecată, respectiv, va dispune îndepărtarea din sală, a oricărei persoane care nu poartă masca astfel încât să aibă acoperite nasul şi gura.

Art.5. Se interzice accesul persoanelor care manifestă simptome de afecţiuni respiratorii în clădirea Tribunalului Vâlcea, personalul de pază procedând la îndepărtarea acestora imediată, aducând acest lucru la cunoştinţa preşedintelui instanţei, ori, în cazul înlăturării unui participant la o cauză, preşedintelui de complet”.

loading...

You May Also Like