Un nou incident grav în școlile din Vâlcea. Elev agresat la Horezu

/

S-a întâmplat la Liceul Constantin Brâncoveanu din Horezu, ieri, 16 februarie 2022. În timpul unei pauze, un elev de 17 de ani s-a văzut înconjurat de trei colegi, care l-au bruscat, i-au dat palme peste față și l-au înjurat. Asta în timp ce ceilalți elevi priveau incidentul de parcă erau la un spectacol, fără ca vreunul să intervină. Elevul agresat a reușit să scape și a mers la paznicul liceului, care la rândul său a solicitat ajutorul jandarmilor.

“Un echipaj de jandarmerie care se afla în apropierea unității de învățământ a intervenit imediat, reușind să identifice elevii care au provocat scandalul, stabilind că toți trei sunt minori, cu vârste cuprinse între 16 și 17 ani.

În timpul altercației, aceștia l-au lovit cu palmele în zona feței și a corpului. Nu a fost nevoie de îngrijiri medicale.

Patrula de jandarmi i-a adus la cunoștință elevului că poate depune plângere împotriva celor trei colegi, însă nici elevul și nici unchiul acestuia, în urma consultării telefonice cu părinții minorului, nu au dorit să procedeze în acest sens.

În consecință, cei trei elevi au fost sancționați contravențional de către jandarmi cu amenzi în valoare de 1000 lei fiecare pentru încălcarea mai multor prevederi ale Legii 61 din 1991 (republicată).

De asemenea, toate informațiile au fost transmise Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, pentru măsuri specifice din competență.

Urmează ca la nivelul instituției de învățământ să se desfășoare activități de prevenire a acestui gen de fapte” – se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Vâlcea.

foto ilustrativ

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like