VÂLCEA. Grup infracțional destructurat de DIICOT. Patru vâlceni dați pe mâna judecătorilor! Vezi cine sunt ei!

Trei bărbați și o femeie din județul Vâlcea sunt trimiși în judecată sub acuzațiile de fraudă informatică, ei prejudiciind 56 de persoane din Germania și Austria cu suma totală de peste 69.000 de euro. Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vâlcea au intrat pe fir în toamna anului trecut, atunci când au efectuat o serie de percheziții în municipiul Drăgășani, dar și în alte localități din sudul județului, iar în data de 9 octombrie 2018 i-au trimis pe cei patru inculpați pe mâna justiției.

Oamenii legii au descoperit că este vorba despre un grup infracțional organizat, iar unul din liderii acestuia era Sergiu Nicolae Tucă, din Drăgășani, care avea rolul de a racola persoane și a le transforma în “săgeți”. Mai precis, Tucă era în colaborare cu adevărații infractori informatici, cu cei care introduceau date pe pagini de net falsificate, postau anunțuri false și aveau chiar programe informatice prin care păreau că le permit cumpărătorilor să vadă circuitul bunurilor. În fapt, germanii și austriecii plăteau produse care niciodată nu ajungeau la ei, în ciuda faptului că aparent totul părea a fi legal.

Ei bine, adevărații infractori informatici nu au fost însă prinși nici până acum, pentru că racolatorul Tucă și “săgețile” Ilie Costel Bozgă (din Băbeni), Adina Mihaela Neagoe (din Ștefănești) și Răzvan Gabriel Moruș (din Drăgășani) nu au dorit să facă niciun fel de dezvăluire, ci au luat toată vina asupra lor.

Conturile de unde cei patru inculpați din dosarul aflat pe rolul Tribunalului Vâlcea scoteau banii trimiși de victime în schimbul produselor erau deschise în România, iar ei primeau de fiecare dată 10% din sumele pe care le ridicau.  În fapt, trebuie menționat că Tucă a racolat mult mai multe “săgeți”, unele din personae fiind bolnave sau având mari problem financiare și ajungând, în final, la un acord de recunoaștere cu procurorii.

În schimb, Sergiu Nicolae Tucă,  Ilie Costel Bozgă, Adina Mihaela Neagoe și Răzvan Gabriel Moruș au fost trimiși în judecată pentru frauda informatică (art.249 NCP) art. 29 al. 1 lit. a şi c din Legea 656/2002 republicată cu aplic art. 35 al. 1 C.P.

Tucă este deja în spatele gratiilor fiind condamnat în alt dosar de proxenetism, iar Ilie Costel Bozgă este acuzat de furt calificat tot într-un alt dosar.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like