VÂLCEA: ÎNCHISOARE pentru unul dintre complicii HACKERILOR

Un tânăr din Vâlcea a fost condamnat în data de 12 aprilie 2017 la trei ani de închisoare într-un dosar ce s-a judecat pe rolul Tribunalului Vâlcea. Alexandru Bărăgan a fost acuzat de procurorii DIICOT Vâlcea că era complicele infractorilor informatici din Vâlcea. El era de fapt „săgeata” hackerilor şi avea misiunea de a deschide conturi bancare în România, iar mai apoi de a scoate sumele de bani pe care străinii le trimiteau în urma fraudelor informatice comise de alţi indivizi. Infracţiunile au fost comise în anul 2007, iar de atunci şi până acum unul dintre hackerii implicaţi a fost şi condamnat. În schimb, „săgeata” Alexandru Bărăgan era de negăsit, el fiind plecat de ani de zile în Grecia, acolo unde s-a stabilit se pare.

Procurorii au reuşit însă să probeze infracţiunile comise de acesta şi l-au trimis în judecată. Aşadar, după cum spuneam, în data de 12 aprilie 2017, după doar patru şedinţe de judecată, Alexandru Bărăgan a fost condamnat la 3 ani de închisoare. Trebuie precizat totuşi că decizia nu este definitivă.

23 de străini păgubiţi…

Părţile vătămate din dosar s-au constituit 23 de persoane străine, care au fost păgubiţi de infractorii informatici al căror complice a fost vâlceanul Alexandru Bărăgan. Astfel, păgubiţii sunt: Jose Adolfo Ventura Cruz, Simon Fong, Moises Martins Goncalves Valdeira, Heil Alexander, Paul David Foreman, Henry Thomas Boyton Fry, Brian Malm, Anne Marie Curtiss, Jose Guerrero Arjona     , Alastair Wilson, Becker Hans Wilhelm, Onur Kosanoglu, Alistair James Mackenzie Pilcher, Martin Phemister, Lindi Cecelia Devereux, Natalie Jimenez, Tom Cullen, Andry Psyuk, Aris Descalzo, Earl Pan, Nathan Dexter Renaud, Rob Ian Cheshire şi Hermann Michael Zimmermann.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.