Vâlceanul “Cocărici” a fost trimis în judecată după ce a fost prins braconând pe râul Olt în repetate rânduri

Mai bine de doi ani a durat până când autorităţile judeţului Vâlcea au reuşit să-l pună sub acuzare pe un braconier ce a fost prins în nenumărate rânduri pescuind ilegal pe râul Olt. Marian Drăghici, zis “Cocărici”, a fost arestat preventiv în data de 15 mai 2020, după un flagrant şi o serie de descinderi în comuna Mihăeşti şi pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea. La sfârşitul acestei săptămâni însă, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea au anunţat că au finalizat ancheta şi, implicit, rechizitoriul în această cauză, trimiţându-l în judecată pe “Cocărici” pentru comiterea a nu mai puţin de 7 infracţiuni cu privire la pescuitul şi acvacultura.

“În fapt, în perioada 12.02.2018-14.05.2020, inculpatul Drăghici Marian a pescuit, în mod ilegal cantităţi importante de peşte, de 8 ori pe râul Olt, în zona barajului CHE Govora şi pe raza municipiului Rm. Vâlcea, judeţul Vâlcea (unele fapte fiind comise şi în perioadele de prohibiţie), folosind numeroase unelte de pescuit comercial (plase monofilament și plurifilament, prostovol ș.a.), dar şi petarde şi dispozitive care distrug resursele vii, prin electrocutare.

În cauză au fost efectuate două percheziţii domiciliare, context în care au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor mai multe mijloace materiale de probă (plase de pescuit, o barcă pneumatică, motoare de barcă, prostovoale, pripon etc.)” – se arată în comunicatul de presă al procurorilor râmniceni.

CITIŢI ŞI:

loading...

You May Also Like