Proiect legislativ pentru dezvoltarea turismului montan din Vâlcea

Turismul montan din România şi, în special din Vâlcea, nu are nicio şansă să se dezvolte dacă actuala legislaţie nu va fi schimbată. Acest lucru a fost sesizat şi de senatorii şi deputaţii români, care au aflat de la deputatul vâlcean Eugen Neaţă că nu se poate pune în practică Programul național de dezvoltare a turismului „Schi în România”, că nu pot face investiții în amenajări de pârtii, instalații de transport cablu, pensiuni, stații de iluminat sau prelucrat zăpadă.

„Proprietarii de terenuri din jurul pârtiilor, mulți din Vâlcea, mi-au solicitat ajutorul pentru a le ușura procedurile investițiilor și proiectelor. Alți proprietari, mi-au spus că vor să amenajeze noi zone schiabile. Mulți dintre aceștia, mi-au dat exemplu dezvoltării turistice pe care a cunoscut-o Austria, în urma promovării unor legi în sprijinul investitorilor.
Prin urmare, am inițiat un proiect legislativ, care în curând va deveni lege. O lege care modifică Legea nr. 526/2003 pentru aprobarea Programului național de dezvoltare a turismului.
O lege care simplifică scoaterea definitivă din fondul forestier și pentru beneficiarii unităților administrativ teritoriale, dar și pentru persoane fizice sau juridice, care nu vor mai trebui să achite sume astronomice statului, o lege care să permită punerea în valoare a imensului potențial turistic al României!
Se vor dezvolta investiții în infrastructura montană, se vor moderniza domenii schiabile, va crește gradul de confort oferit turiștilor, și implicit va înzeci numărul acestora” – susţine 
Eugen Neata, deputat PSD de Vâlcea.

You May Also Like