Popa State, campanie electorală la mormântul lui Vasile Militaru

La finalul festivalului de poezie religioasă ,,Vasile Militaru”, organizat la Ocnele Mari, a luat cuvântul cunoscutul şi controversatul preot vâlcean, Nicolae State Burluşi. După ore de discursuri comemorative la adresa poetului martir, dar şi după ce elevi din Vâlcea şi Giurgiu s-au întrecut într-un concurs de recitare de versuri religioase, popa State a şocat asistenţa. Nici mai mult, nici mai puţin, acesta s-a trezit vorbind şi transmiţând…un mesaj electoral. A spus că îl reprezintă acolo pe ,,profesorul universitar Marian Munteanu”, l-a scuzat că nu a mai putut ajunge la Ocnele Mari, dar că pregăteşte, alături de acesta, un proiect politic numit Alianţa Noastră. Mai mult decât atât, State a transmis celor care îl ascultau că îi aşteaptă la alegeri, în toamnă. Preotul vâlcean a preluat organizarea filialei platformei politice Alianţa Noastra şi, cel mai probabil, îşi va încerca norocul la parlamentare. Mai ales că visează demult să intre în politică. Prima încercare a fost nereuşită. La un moment dat se vedea candidat la un post de consilier municipal, pe listele PER, alături de Mircia Gutău. Este de notorietate publică faptul că, în trecut, State şi Gutău au avut o relaţie foarte bună. Doar că aceasta s-a răcit în ultimul timp, iar State a rămas în afara listei de consilieri municipali. Acum încearcă alături de Marian Munteanu.
Nicolae State Burluşi a participat, la acest festival, în reverendă. Este, deci, omul bisericii. Iar clericii nu au voie să facă politică. Cel puţin asta reiese dintr-o normă a Patriarhiei Române, pe care State o încalcă ostentativ, demonstrând că este deasupra legiuirilor şi ierarhiei. Nici măcar nu este pensionar (deşi, conform vârstei, ar cam trebui). În cazul în care nu se intervine rapid asupra acestei situaţii, va reieşi că biserica vâlceană, printr-un om pe care şi-l asumă, susţine platforma politică a lui Marian Munteanu. După festival, ecourile demersurilor lui State s-au amplificat. Mai multe persoane participante au recunoscut că preotul i-a întrebat dacă se înscriu în Alianţa Noastră. Deci, s-a trecut şi la ,,racolări” de membri. Dacă ar face-o ca un laic, n-ar fi nicio problemă, dar State poartă, în continuare, reverendă.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like

3 thoughts on “Popa State, campanie electorală la mormântul lui Vasile Militaru

  1. Șocat ai fost doar dumneata, domnule ziarist (?) Crișu Popescu! Habar n-am cine ești dar chiar dumneata te trezești … scriind aiurea-n tramvai! De ce l-a pomenit pr. N. State-Burluși pe Marian Munteanu? Pentru că anul trecut a participat și i-a plăcut! Și a promis că, dacă poate, va veni an de an! Ei, anul acesta n-a putut și ne-a părut rău că nu a venit! De unde până unde îi interzici dumeata unui preot să-și exprime opiniile politice și chiar să facă politică? De Miron Cristea ai auzit? A fost patriarh al României, dar și prim-ministru! Dar de ipocritul domn Traian Dobrinescu n-ai fost șocat când bătea câmpii (fără grație, dar cu multă ipocrizie!)? Dar de mine n-ai fost șocat când i-am strigat să-i fie rușine că a votat, parlamentar fiind, Legea 217/215? Ți se adresează un om care a avut trei unchi legionari și NICIODATĂ NU-I VA RENEGA! Uite, iți redau în continuare un articol al meu referitor la Marian Munteanu, poate mai înveți ceva, deși mă îndoiesc, fiindcă la dumneata nu este decât rea voință și manipulare ordinară!
    CUI ÎI E FRICĂ DE MARIAN MUNTEANU?

    Scriu aceste rânduri în seara de dinaintea zilei în care PNL va hotărî dacă îl va menține pe Marian Munteanu drept candidat la funcția de Primar General al Capitalei…
    Trecând peste faptul că, PNL s-ar discredita complet dacă-și va schimba iarăși candidatul la funcția menționată, pentru subsemnatul este foarte clar faptul că de Marian Munteanu îi este frică cvasitotalității personajelor sinistre care formează clasa politică din România. De Marian Munteanu le este frică și multor foști sau actuali angajați din justiție, servicii secrete, fisc, agenții guvernamentale, ministere, regii autonome (mult prea… autonome), prefecturi, primării, consilii județene și municipale, direcții de tot felul etc. fiindcă se știu “cu musca pe căciulă”, știu ce matraprazlâcuri au făcut, cât au furat… Le este frică de Marian Munteanu și celor care nu fac parte din imunda clasă politică românească, ori din instituțiile menționate mai sus, le este frică așa-zișilor “oameni de afaceri”, în fapt – niște hoți ordinari, care mână-n mână cu politicienii și ceilalți, au adus România în pragul dezastrului economic, social și, mai ales, moral.
    Le mai este frică de Marian Munteanu plimbătorilor de hârtii prin instituțiile de stat, care de altceva nu sunt în stare, funcționarilor mărunți care se cred dumnezei în spatele ghișeelor și care, dacă nu sunt mituiți, se “distrează” plimbând omul necăjit de la un coleg la altul, unul mai Dumnezeu decât celălalt, inventând la infinit fel de fel de hârtii, care mai trebuiesc aduse de amărâtul care de-abia se mai ține pe picioare, totul cu scopul lui suprem: acela de a nu-și face treaba pentru care este plătit, sau mai exact – este plătit degeaba! Știu ce spun, am cunoscut pe vremea când eram în activitate, angajați care, a doua zi turbau de furie că, în ziua precedentă, colegul lui stătuse de pomană mai mult timp decât el, că făcuse la locul de muncă un “gheșeft” mai valoros decât el, sau că reușise să fure de la locul de muncă mai mult decât el!
    Vă vine să credeți sau nu, de Marian Munteanu le este frică și celor de tip băsescian, aceia care urlau îndobitociți în legătură cu idolul lor – “Îl alegem, e de-al nostru!”, și al căror ideal este să fii bețiv, curvar și hoț, ca și celor de tip împăciuitorist și cu o concepție total deformată privind logica și morala, cei care consideră că abilitatea de a fura și înșela este o mare… “calitate”, cei care au aprecieri de genul: “Da, dom’le, o fi furat, da‘ a și făcut!”. Apropo, faceți prinsoare cu mine că viitorul primar al Râmnicului va fi un fost pușcăriaș?
    Trebuie să recunoaștem: Marian Munteanu, ajuns Primar al Capitalei, și de acolo – la vârful conducerii țării, este un mare pericol pentru foarte mulți conaționali. Așadar, constat cu groază că celei mai mari părți a poporului din care, din nefericire, fac și eu parte, îi e frică de Marian Munteanu! Țară de lichele, țară de secături, onoare excepțiilor, mult prea puține însă pentru a schimba ceva și care nu fac decât să confirme regula! De altfel, ne merităm soarta cu vârf și îndesat, fiindcă “orice popor și are conducătorii pe care și-i merită!”. Cu siguranță, la ora actuală poporul român nu-l merită pe Marian Munteanu!

    MARIAN PĂTRAȘCU
    Ziarul de Vâlcea 20 aprilie 2016
    http://ziaruldevalcea.ro/2016/04/20/cui-ii-e-frica-de-marian-munteanu/

  2. RELUARE/COMPLETARE – știu că n-o să postezi ceea ce spun și acum (nu-i niciun bai, ele sunt cunoscute și de alții grație internetului), dar ca să știi cum am pus problema:

    ATENȚIE! Deoarece comentariul meu la această postare este în așteptare (și va aștepta mult și bine, căci sunt convins că nu i se va da drumul!) el nu apare când această pagină este accesată de către altă persoană decât mine! Îi mulțumesc fostei mele colege de facultate, d-na Lili Luca fiindcă mi-a semnalat această situație, fiind nedumerită de această postare, întrucât ea știa că eu sunt prieten cu părintele Nicolae State Burluși. De aici și mica noastră controversă, pentru care eu îmi cer scuze!
    Citiți separat, mai sus, comentariul meu la acest articol al lui Crișu Popescu.
    Accesați https://www.facebook.com/patrascu.marian.1

    RĂSPUNS LUI CRIȘU POPESCU (GAZETA VÂLCEANĂ)
    0 thoughts on “Popa State, campanie electorală la mormântul lui Vasile Militaru”
    1. Marian Pătrașcu spune:
    24 iulie 2016 la 15:24
    Comentariul tău e în așteptare.
    Șocat ai fost doar dumneata, domnule ziarist (?) Crișu Popescu! Habar n-am cine ești dar chiar dumneata te trezești … scriind aiurea-n tramvai! De ce l-a pomenit pr. N. State-Burluși pe Marian Munteanu? Pentru că anul trecut a participat și i-a plăcut! Și a promis că, dacă poate, va veni an de an! Ei, anul acesta n-a putut și ne-a părut rău că nu a venit! De unde până unde îi interzici dumeata unui preot să-și exprime opiniile politice și chiar să facă politică? De Miron Cristea ai auzit? A fost patriarh al României, dar și prim-ministru! Dar de ipocritul domn Traian Dobrinescu n-ai fost șocat când bătea câmpii (fără grație, dar cu multă ipocrizie!)? Dar de mine n-ai fost șocat când i-am strigat să-i fie rușine că a votat, parlamentar fiind, Legea 217/215? Ai uitat la ce manifestare ai participat (dacă vei fi participat!). Ce știi dumneata despre Vasile Militaru? Ți se adresează un om care a avut trei unchi legionari și NICIODATĂ NU-I VA RENEGA! Da, vrem un altfel de politică, ne-am săturat de lichelele și secăturile de până acum! Și credem că Marian Munteanu, dacă va fi atent cu cine pleacă la drum, fiindcă, pentru mine cel puțin, el este mai presus de orice bănuială că nu va deveni și el o lichea și o secătură, va face ca „ALIANȚA NOASTRĂ” să fie cu adevărat salvarea României! Căci, acum, statistic vorbind, nu putem decât să constatăm că suntem o țară de lichele și de secături! Ei, bine, noi nu suntem așa ceva, dar percepția este cea menționată, fiindcă din păcate, suntem încă o minoritate, lichelele și secăturile din politica românească au reuși să îmbolnăvească sufletul acestui popor de o boală cumplită: „o înfricoșătoare epidemie de meningită morală”, cum spunea Octavian Goga. Și cine ar fi primii în care să ne mai punem nădejdea, în afară de Dumnezeu, dacă nu preoții? Da. în preoți ca Nicolae State Burluși și în oameni cinstiți, drepți și morali cum este Marian Munteanu și care dumitale îți stau în gât! Uite, iți redau în continuare un articol al meu referitor la Marian Munteanu, poate mai înveți ceva, deși mă îndoiesc, fiindcă LA DUMNEATA NU ESTE DECÂT REA VOINȚĂ ȘI MANIPULARE ORDINARĂ!
    CUI ÎI E FRICĂ DE MARIAN MUNTEANU?
    Scriu aceste rânduri în seara de dinaintea zilei în care PNL va hotărî dacă îl va menține pe Marian Munteanu drept candidat la funcția de Primar General al Capitalei…
    Trecând peste faptul că, PNL s-ar discredita complet dacă-și va schimba iarăși candidatul la funcția menționată, pentru subsemnatul este foarte clar faptul că de Marian Munteanu îi este frică cvasitotalității personajelor sinistre care formează clasa politică din România. De Marian Munteanu le este frică și multor foști sau actuali angajați din justiție, servicii secrete, fisc, agenții guvernamentale, ministere, regii autonome (mult prea… autonome), prefecturi, primării, consilii județene și municipale, direcții de tot felul etc. fiindcă se știu “cu musca pe căciulă”, știu ce matraprazlâcuri au făcut, cât au furat… Le este frică de Marian Munteanu și celor care nu fac parte din imunda clasă politică românească, ori din instituțiile menționate mai sus, le este frică așa-zișilor “oameni de afaceri”, în fapt – niște hoți ordinari, care mână-n mână cu politicienii și ceilalți, au adus România în pragul dezastrului economic, social și, mai ales, moral.
    Le mai este frică de Marian Munteanu plimbătorilor de hârtii prin instituțiile de stat, care de altceva nu sunt în stare, funcționarilor mărunți care se cred dumnezei în spatele ghișeelor și care, dacă nu sunt mituiți, se “distrează” plimbând omul necăjit de la un coleg la altul, unul mai Dumnezeu decât celălalt, inventând la infinit fel de fel de hârtii, care mai trebuiesc aduse de amărâtul care de-abia se mai ține pe picioare, totul cu scopul lui suprem: acela de a nu-și face treaba pentru care este plătit, sau mai exact – este plătit degeaba! Știu ce spun, am cunoscut pe vremea când eram în activitate, angajați care, a doua zi turbau de furie că, în ziua precedentă, colegul lui stătuse de pomană mai mult timp decât el, că făcuse la locul de muncă un “gheșeft” mai valoros decât el, sau că reușise să fure de la locul de muncă mai mult decât el!
    Vă vine să credeți sau nu, de Marian Munteanu le este frică și celor de tip băsescian, aceia care urlau îndobitociți în legătură cu idolul lor – “Îl alegem, e de-al nostru!”, și al căror ideal este să fii bețiv, curvar și hoț, ca și celor de tip împăciuitorist și cu o concepție total deformată privind logica și morala, cei care consideră că abilitatea de a fura și înșela este o mare… “calitate”, cei care au aprecieri de genul: “Da, dom’le, o fi furat, da‘ a și făcut!”. Apropo, faceți prinsoare cu mine că viitorul primar al Râmnicului va fi un fost pușcăriaș?
    Trebuie să recunoaștem: Marian Munteanu, ajuns Primar al Capitalei, și de acolo – la vârful conducerii țării, este un mare pericol pentru foarte mulți conaționali. Așadar, constat cu groază că celei mai mari părți a poporului din care, din nefericire, fac și eu parte, îi e frică de Marian Munteanu! Țară de lichele, țară de secături, onoare excepțiilor, mult prea puține însă pentru a schimba ceva și care nu fac decât să confirme regula! De altfel, ne merităm soarta cu vârf și îndesat, fiindcă “orice popor și are conducătorii pe care și-i merită!”. Cu siguranță, la ora actuală poporul român nu-l merită pe Marian Munteanu!
    MARIAN PĂTRAȘCU
    Ziarul de Vâlcea 20 aprilie 2016
    http://ziaruldevalcea.ro/2016/04/20/cui-ii-e-frica-de-marian-munteanu/
    Răspunde

  3. Dle patrascu sa sti ca nu sun de acord cu dv decat in procent de 98 la suta, 1procent las in asteptare pentru dl jurnalist, daca mai are argumrnte si 1 sa pupe poala popii si sa se caiasca .

Comments are closed.