ALDE Vâlcea, pe mâna unui separatist politic: Dumitru Lovin

Dacă deputatul Dumitru Lovin va fi menținut președinte la ALDE Vâlcea, înseamnă că liderii naționali ai partidului au înmormântat filiala și nu trebuie să mai aibă nicio așteptare de la ea. Lovin a transformat, în primul mandat, ALDE Vâlcea într-o cazemată din care poți doar să ieși; eventual, dacă-l superi pe el. Dacă va fi lăsat, va reuși să-și desăvârșească ,,opera”, în cel de-al doilea mandat. Cu deputatul în cauză s-au certat foștii săi colegi cu care a pornit la drum în 2015: Adrian Bușu și Remus Grigorescu. Tot cu Lovin s-au certat și Iuliana Moise, Emilian Frâncu, Adrănel Cotescu (și acesta s-a cam depărtat de partid) dar și multe alte persoane care ar fi vrut să muncească pentru ALDE.

Dumitru Lovin va insulariza partidul, îl va izola de restul spectrului politic fiindcă acesta îi este stilul. Îl va izola și de cei care ar vrea să activeze într-un fel sau altul pentru partidul lui Tăriceanu. Va trage trei rânduri de sârmă ghimpată în jurul sediului județean, se va baricada acolo cu un mic grupuscul de loiali și va spune că face politică pentru oameni. Aiurea! 

Cu Dumitru Lovin nu se poate lucra, nu se poate înțelege nimeni, nu se poate negocia politic, nu se poate nici măcar dialoga relaxat. Deputatul te pune la punct imediat. Deși este un om cult, citit, cu argumente uneori pertinente, Lovin are o natură rea. Un soi de agresivitate specifică fotbalistului care s-a cultivat târziu, la a doua tinerețe. Acum o trăiește pe a treia, fiind în vârful carierei sale politice. Deputat! De când tânjea… Ba chiar mai vrea un mandat. A rămas celebră explicația lui Lovin pe care le-a oferit-o unor colegi ca să explice inactivitatea sa politică, atunci când nu mai conducea ALDE Vâlcea . ,,Eu nu sunt fraier să muncesc pentru alții” a spus deputatul. Dar alții au fost fraieri să muncească pentru el, în 2015 și 2016. Omul are un obiectiv clar: cap – compas, al doilea mandat de deputat. Ocazie cu care ALDE Vâlcea se curăță.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like