ALDE Vâlcea, radiografia unui dezastru numit Lovin

Motto – Dumitru Lovin: ,,Eu nu muncesc pentru alții!”

ALDE Vâlcea nu mai seamănă a partid. Arată că un grup din ce în ce mai mic ,,arestat” la domiciliu de deputatul Dumitru Lovin. Conducerea centrală a lăsat o filială județeană care în 2016 a avut rezultate bune la mâna unui președinte decis să se îngroape politic cu tot cu partid. Cea mai recentă plecare din ALDE Vâlcea este cea a Elenei Caplea care a tras după sine o mare parte din structura zonală din Drăgășani și împrejurimi. Caplea s-a dus la PER unde, într-o conferință de presă, a denunțat modul izolaționist și autodistructiv în care Lovin conduce partidul. 

Nu doar în sudul județului s-a produs dezagregarea organizațiilor. Iuliana Moise este cu un picior afară din partid după ce, la cea mai recentă Delegație Permanentă, Dumitru Lovin nu i-a dat cuvântul întrerupând ostentativ lucrările. Moise este președintele interimar al organizației Râmnicu Vâlcea și unul dintre cei șapte responsabili zonali. Toți ceilalți au vorbit, doar dumneai i s-a ,,tăiat macaroana” pentru a fi umilită și contestată. Deputatul nu a mai făcut o conferință de presă de doi ani. Singurele apariții pe care ALDE Vâlcea le are în media locală sunt comunicatele sale despre activitatea parlamentară și știri despre războaiele interne. Nu s-a ,,livrat” presei nicio informație care să aducă valoare politică partidului. O simplă lecturare a mass – media arată că ALDE Vâlcea a ținut capul de afiș prin bătăliile dintre tabere care, din mediul politic s-au transferat în sălile tribunalelor. Nu mai devreme de vineri, 24 ianuarie, consilierul municipal Remus Grigorescu, exclus abuziv din partid, a repurtat o victorie contra deciziei luate. Lovin a blocat într-un fel sau altul activitatea politică în partidul lui Tăriceanu pentru, Adrian Bușu, Remus Grigorescu, Iuliana Moise, Emilian Frâncu, Elena Caplea și mulți alții, neaducând nimic în schimb. Filiala stă închisă, cheia e de gâtul lui Lovin, iar în sondaje reale nu poate avea mai mult de 2-3%. 

În 2016, ALDE Vâlcea a câștigat alegerile la Runcu și la Ghioroiu. În 2020, cu trei luni înaintea începerii campaniei electorale pentru locale, cei doi primari sunt cu un picior și jumătate în alte partide: unul la Pro România, celălalt la PSD. Pe fondul disputei dintre Iuliana Moise și Remus Grigorescu pentru președinția organizației Râmnicu Vâlcea, activitatea politică în capitala de județ este aproape nulă. De doi ani nu s-au mai eliberat carnete de partid membrilor care s-au înscris, aceștia neștiind dacă sunt sau nu în partidul lui Tăriceanu. Această atitudine îi demobilizează și îi face să se îndrepte spre alte partide care abia așteaptă să-i primească. În schimb, Lovin ține piciorul în ușă. Nici în alte localități situația nu e mai bună. Spre exemplu, consilierul local din comuna Nicolae Bălcescu, Alexandru Crânguși, a cerut explicații pentru că nu a mai făcut parte din Biroul Politic Județean. În replică, șefimea de la Vâlcea este pe cale să-l excludă pentru îndrăzneală. În ultimii ani, niciun lider național al ALDE nu a trecut pe la Vâlcea pentru vreo acțiune politică, vreo conferință de presă sau vreun interviu televizat. 

În condițiile în care ALDE Vâlcea a fost teatrul unor nesfârșite și triste lupte interne care au sfâșitat partid, toate patronate cu mână foste de Dumitru Lovin, este foarte puțin probabil să intre în Consiliul Județean.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like