Bălceşti – oraşul fără spital, dar cu orgolii politice stupide

Continuă polemica în oraşul Bălceşti cu privire la înfiinţarea unui spital. Constatăm cu stupoare că un anume ales local se joacă fără jenă cu sănătatea celor care i-a acordat votul şi l-au trimis la Primăria Bălceşti. Orgoliile şi jocurile politice se pare că sunt mai importante decât necesităţile cetăţenilor de a avea acces la servicii medicale.

În şedinţa Consiliului Local Bălceşti, de miercuri, 20 mai 2018, consilierii locali PSD şi PER au venit cu o propunere surpriză, care ar pune capăt crizei din oraş. Social-democraţii i-au solicitat primarului liberal Constantin Aleca ca Primăria Bălceşti să fie cea care înfiinţează un Centru medical multifuncţional şi, astfel, să nu mai stea la mâna altor instituţii. „Propunem modificarea organigramei şi a statului de funcţii ale aparatului de specialitate al Consiliului Orăşenesc Bălceşti şi înfiinţarea, în structura acestuia, a unei unităţi spitaliceşti, care să cuprindă următoarele secţii: Secţia Medicină Internă, Secţia Pediatrie şi Secţia Obstetrică – Ginecologie. Propunem ca imediat după aprobarea de către Consiliul local să fie iniţiate demersurile astfel încât finanţarea pentru cele trei tipuri de activităţi să fie asigurate de la bugetul de sta” – au specificat consilierii locali PSD.

Ce spune primarul…!

Evident că primarul PNL Constantin Aleca nu a fost de acord cu propunerea pesediştilor, el refuzând din start să audă de acest lucru. Edilul susţine că acest centru medical trebuie să îşi desfăşoare activitatea în cadrul Spitalului Judeţean Vâlcea, ca secţie.

„E o poantă, o prostie ce propun pesediştii. Noi suntem în structura Spitalului Judeţean Vâlcea şi nu avem cum sa facem aşa ceva. E înfiinţată deja această structură şi este specificată într-o adresă a Ministerului Sănătăţii. Dacă radiază centrul din structura Spitalului Judeţean, atunci putem să înfiinţăm noi. Ne-a cerut managerul Ponoran să îi punem la dispoziţie spaţiul fostului cămin de bătrâni. Însă nu se votează în Consiliul Local închiderea juridică a activităţii căminului pentru preluarea patrimoniului” – ne-a declarat primarul Aleca.

În acelaşi timp, edilul liberal refuză în continuare să colaboreze cu preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, care de la început şi-a arătat disponibilitatea de a rezolva problema lipsei serviciilor medicale din Bălceşti.

Unde o să ducă aceste orgolii politice? Probabil la pierderea multor vieţi omeneşti!

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like