Buican cheamă partidele la parastasul dreptei unite din Vâlcea

Președintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, a lansat un apel către forțele de dreapta din Vâlcea, chemându-le la o discuție pe 16 august. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă. S-ar crede, dacă nu cunoști calendarul organizării alegerilor locale, că se vor discuta eventualele alianțe. O simplă lecturare a calendarului alegerilor arată că data limită la care ar fi putut fi înregistrate alianțele electorale a fost 11 august. Înaintea datei de 11 august, Buican a intensificat discuțiile mai ales cu liderii Alianței USR – PLUS, tocmai pentru că știa că după data amintită nu se mai pot înregistra alianțe. Liderii USR – PLUS l-au refuzat și Buican a rămas de unul singur. Sau cu Virgil Pîrvulescu, ceea ce în mare parte tot aia e. Dacă unirea nu s-a făcut până pe 11 august, nici nu se mai poate face! 

Versat, Cristian Buican încearcă să arunce vina pe celelalte partide de dreapta care chiar dacă vor veni la întâlnire, nu mai pot face nicio alianță cu liberalii, că nu le mai lasă legea. Tot ce poate obține Buican de la aceste negocieri organizate duminică, 16 august, este stric în favoarea PNL, fără ca restul partidelor să beneficieze de ceva. În acest moment, în afară de renunțare la candidatură în favoarea cuiva, nu se mai poate face nimic. Adică îi cheamă să le dea nimic, să ia de la ei totul, iar dacă liderii celorlalte partide de dreapta refuză, va arunca vina pe ei. 

În realitate, manevra de imagine este rafinată, în stilul lui Cristian Buican. Dar este doar de imagine, fiindcă liberalii, useriștii și pemepiștii pot, cel mult, să participe duminică la parastasul dreptei unite care și-a dat deja obștescul sfârșit. Dreapta va merge scindată în trei, nimic nu mai poate împiedica acest lucru. Și Buican știe, dar vrea să nu fie făcut vinovat în fața electoratului său. Atâta tot!

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like