Buican ia lovitură după lovitură. Primarul de la Păuşeşti – Otăsău a demisionat din PNL Vâlcea

31 august 2018, zi neagră pentru PNL Vâlcea. După ce trei consilieri judeţeni au votat alături de putere în plenul CJ, trecând două proiecte care aveau nevoie de voturile a două treimi, seara a adus o altă veste proastă pentru liberali. Primarul comunei Păuşeşti – Otăsău, vocalul Cătălin Avan, a anunţat pe Facebook faptul că pleacă din partid.

,,Dragi prieteni, azi am decis, după câteva luni de chibzuință, să mă despart de ideologia actuala, promovată de liderii de conjunctura ai Partidului Național Liberal! Opiniile primarilor din PNL Vâlcea, prezentate pe un grup închis al aleșilor locali liberali, ajunși acolo prin votul dumneavoastră, sunt cenzurate sau interzise de indivizi intrați în Biroul Politic Județean, fără a fi votați de cineva, doar la recomandarea unor colegi!!” a scris Avan. Mesajul său este lung şi se mai referă la mutările politice ale preşedintelui Klaus Iohannis, dar şi la relaţia pe care o are cu echipa sa de consilieri locali. Primarul i-a pus în faţa unei alegeri: să rămână în PNL sau să-l urmeze.

De asemenea, Cătălin Avan a declarat că este în asentimentul consilierilor judeţeni Samoil Vâlcu, Roxana Călina Roşu şi Aurel Simion, care au votat astăzi două proiecte benefice judeţului Vâlcea, deşi ,,consemnul” de la partid era să se abţină. ,,Cei trei au votat conform conştiinţei lor, iar la PNL acest lucru trebuie să fie lege. Pentru asta a fost înfiinţat acest partid, pentru a apăra conştiinţa indivizilor. Acest partid ar fi trebuit să respecte deciziile pe care le iau oamenii, conform propriilor lor conştiinţe. Nu să ni se transmită ce să facem, de la BPJ, prin tot felul de oameni” a mai adăugat edilul care, nu o dată, a sărit în apărarea preşedintelui Cristian Buican.

Deci, dacă şi lui Avan i s-a luat de ce se întâmplă în PNL Vâlcea…falimentul politic este aproape. Picătura care a umplut paharul a fost excluderea sa din grupul de Whats app al partidului. După ce Avan a lăudat, pe grup, gestul celor trei, a fost dat afară. De acolo şi până la radicala decizie n-a mai fost decât un pas. Un lucru este cert: atmosfera din PNL este incandescentă pentru că Buican a transformat filiala într-un loc unde nu se mai poate trăi politic.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like