Buican l-a convins pe Cîțu: Râmnicul, drum expres spre autostradă


Premierul Florin Cîțu s-a aflat ieri, 23 septembrie 2021, la Râmnicu Vâlcea. Alături de deputatul vâlcean Cristian Buican și de ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, prim-ministrul a susținut o conferință de presă în holul Prefecturii Vâlcea.
Principala temă a discuțiilor a reprezentat-o conectarea municipiului Râmnicu Vâlcea la autostrada Sibiu-Piteşti printr-un drum expres. Buican a fost cel care a deschis subiectul legăturii dintre orașul nostru și autostradă, el fiind cel care, în ultima perioadă, a insistat pentru construirea drumului expres, în condițiile în care vechiul ministru al Transporturilor îi amăgea pe vâlceni cu reabilitarea și lărgirea unui DN plin de curbe și serpentine.

„La Vâlcea a avut loc o întâlnire cu domnul prim-ministru și domnul ministru al Finanțelor și parlamentarii din zona Olteniei. Am discutat probleme importante de infrastructură pentru această zonă care în ultimii 30 de ani a fost văduvită de investiții importante în ceea ce privește infrastructura de transport. Am primit asigurări, atât de la domnul prim-ministru cât şi de la ministrul de Finanţe că proiectele pe care noi le considerăm importante în viitor pentru dezvoltarea Olteniei, vor fi finanţate” – a declarat parlamentarul Cristian Buican, președinte al PNL Vâlcea.

La rândul său, premierul Florin Cîțu a întărit spusele deputatului Cristian Buican și a dat asigurări că Râmnicu Vâlcea va avea un drum expres pentru ca municipiul să fie legat de Autostrada Pitești – Sibiu.

 „Proiectele sunt de mult pe masa decidenţilor., dar niciodată n-au primit atenţie. De fapt, unele dintre proiecte au fost ala un moment dat importante, apoi au fost schimbate. Astăzi am abordat câteva proiecte importante. În primul rând este vorba despre Tigveni – Râmnicu Vâlcea – acest drum a fost drum expres, după aceea a fost modificat… Eu sunt astăzi aici să vă spun că Tigveni – Râmnicu Vâlcea va fi drum expres! Aşa cum acest drum a fost unul expres în variantele iniţiale, va reveni în aceeaşi formă. Şi va avea şi finanţare!” – a menționat premierul Florin Cîţu.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like