CEDO a dat o decizie ce ar putea influența parlamentarele din Vâlcea

Fostul parlamentar și primar de Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, a câștigat procesul contra statului român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). Astfel, magistrații europeni au constat că judecătorii români de la Curtea de Apel București au încălcat drepturile la viață privată ale lui Frâncu atunci când au lăsat ședințele publice. Desigur, ca de fiecare dată în cazurile proceselor de la CEDO, nu se ia în calcul fondul problemei, ci încălcarea procedurilor sau dreptul la o justiție echitabilă. În urma acestei victorii, actualul președinte al ALDE Vâlcea a declarat:

,,Îi mulțumesc doamnei avocat Monica Livescu pentru tenacitatea cu care mi-a susținut cauza. Vom încerca să repunem pe rol procesul, pe fond, la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde sper în revizuirea cauzei.”

Decizia CEDO vine cum nu se poate mai bine pentru șeful ALDE Vâlcea. Suntem în precampanie electorală pentru parlamentare, iar formațiunea condusă la nivel central de Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu s-ar putea lupta cu șanse la un post de deputat la Vâlcea, în cazul în care alcătuirea listei este propice performanței politice. Cei 7000 de euro pe care îi va primi Frâncu (5000, daune morale și 2000 cheltuieli de judecată) vor fi plătiți din bugetul public. Că doar n-o să execute nimeni averile judecătorilor din completul care l-a condamnat pe fostul primar. 

După succesul răsunător al primarului Mircia Gutău la CEDO, care a fost urmat și de revizuirea cauzei pe fond la ÎCCJ, iată că un alt politician vâlcean primește câștig de cauză la Strasbourg.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like