Claudia Banu s-a întâlnit cu senatori din Republica Moldova. Discuții despre susținerea reciprocă

Comisia Juridică din Senatul României a avut o întâlnire cu comisia de același resort a Republicii Moldova la Iași, între 19 – 21 mai. Prezentă la dezbateri, senatorul liberal vâlcean Claudia Banu a împărtășit pe pagina de Facebook impresiile și deciziile luate de comun acord cu omologii din țara vecină. 

“În calitate de membru al Comisiei juridice, numiri și imunități a Senatului României, am fost invitată în perioada 19-21 mai la Iași unde s-a desfășurat o întâlnire de lucru cu reprezentanții Comisiilor juridică și de politică externă și integrare europeană din Republica Moldova.

Pornind de la relațiile strânse dintre cele două state, întrevederea de astăzi a avut drept scop semnarea unei Declarații comune a celor două state privind hotărârea fermă de a continua conlucrarea și coordonarea în domeniile de competență și interes reciproc, inclusiv în plan parlamentar, în sprijinul dezvoltării agendei bilaterale și promovării priorităților de cooperare convenite între România și Republica Moldova, prioritizând necesitatea accelerării procesului de integrare europeană a Republicii Moldova.

Sunt remarcabile eforturile depuse în ultima perioadă de vecinii de peste Prut, care pe zi ce trece, demonstrează că pot fi un partener european demn, de încredere și curajos în fața provocărilor timpurilor pe care le trăim.

Există deja un angajamentul solid asumat de autoritățile Republicii Moldova pentru implementarea de reforme în domenii precum cel al justiției, combaterii corupției, consolidării statului de drept, al bunei guvernări și al eficientizării administrației publice, care reprezintă aspecte esențiale atât pentru dezvoltarea de ansamblu a Republicii Moldova, cât și pentru avansarea parcursului său european.

România va continua să acorde un sprijin puternic și constant în cadrul acestor demersuri care vizează obținerea statutului de stat candidat și avansarea decisivă, în baza meritelor proprii și a unor eforturi ferme de reformă, a traseului european al Republicii Moldova. Declarația comună adoptată a fost semnată de Președinții Comisiilor Juridice și Politică Externă a Senatului României, Laura-Iulia Scântei și Titus Corlățean și omologii lor din Republica Moldova, Olesea Stamate și Doina Gherman” – Claudia Banu, senator PNL.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like