Contestatarul lui Buican vrea şefia TNL Râmnicu Vâlcea

Disputa pentru preşedinţia organizaţiei de tineret de la municipiu devine interesantă. După Dragoş Sitaru, un alt liberal şi-a anunţat candidatura: Daniel Câmpeanu. Acesta este vechi membru de partid al PNL, dar a făcut o ,,voltă” şi pe la ALDE, de unde liberalii l-au recuperat în plină campanie electorală parlamentară (2016). A circulat, pe atunci, un comunicat în mass – media prin care se anunţa că preşedintele tineretului din ALDE Vâlcea şi toată organizaţia pe care o conduce, au trecut la PNL. În fapt, Câmpeanu s-a întors cu patru – cinci colaboratori.
În 2013, după un simulacru de alegeri, în care liderul Cristian Buican şi-a impus toată lista în Biroul Politic Local, nelăsând nici măcar un om din afara echipei sale să acceadă în forul de conducere, Daniel Câmpeanu a sesizat Curtea de Onoare şi Arbitraj (COA) a PNL. A fost cosemnatarul unui memoriu, în care erau prezentate toate încălcările de statut din timpul organizării alegerilor, dar şi din conferinţa judeţeană de alegeri, alături de Aristotel Ungureanu, Florin Smeureanu şi Mircea Poenaru. Desigur, influenţa lui Buican nu a dat nicio şansă contestatarilor săi la COA, dar gestul de atunci merită evocare prin prisma curajului şi a iniţiativei. Deci, până în prezent, candidaţi la preşedinţia TNL Râmnicu Vâlcea sunt Dragoş Sitaru (un tip neimplicat în luptele politice ale vechiului PNL, fiind provenit din fostul PDL) şi Daniel Câmpeanu (un contestatar declarat al lui Cristian Buican). Întrebarea este dacă şi al treilea doritor, Bogdan Stănică, zis Tir (apropiat al unui alt grup de contestatari ai lui Buican), se va înscrie în cursă. Un lucru este cert, cu atâţia potrivnici ai şefului, doritori de candidaturi, semnele de revoltă sunt certe.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like

One thought on “Contestatarul lui Buican vrea şefia TNL Râmnicu Vâlcea

  1. Pe bune asta e contestatarul lui Buican?Parca in plina campanie electorala a parasit ALDE si s-a intors la Buican,dandu-le astfel o lovitura de imagine oamenilor lui Tariceanu.Campeanu e mai degraba iepurele lui Buican,pus sa faca jocul de-a dizidentul…

Comments are closed.