Cum își face Pîrvulescu interesele personale prin Consiliul Municipal Râmnicu Vâlcea

Alianță PNL – USR din Consiliul Municipal își continuă activitatea paralelă cu legea. În afara exemplului elocvent al PUZ – urilor respinse cu repetiție care sunt, în fapt, blocarea unor investiții, dreapta unită îi vrea capul secretarului Ionuț Didoiu. Nu o dată viceprimarul Virgil Pîrvulescu a lansat acuze publice la adresa lui Didoiu. Și în ședințele de consiliu se constată cu ochiul liber adversitatea pe care viceprimarul o are în raport cu secretarul. Mai mult decât atât, viceprimarul Pîrvulescu i-a făcut plângeri penale lui Didoiu. Odată cu el, și alți consilieri ai PNL au recurs la acest mijloc de presiune. 

Unul din punctele ordinii de zi ale ședinței din 31 martie 2021 a fost constituirea unei comisii care să analizeze activitatea secretarului. Consiliul Local a votat două persoane pentru a le trimite în comisie. Au fost aleși Virgil Pîrvulescu și consilierul local liberal Lucian Pavelescu. Pentru a nu se știe câta oară, alianța de dreapta a votat folosind principiul majorității în defavoarea principiului legii. Pîrvulescu și Pavelescu sunt semnatari ai unor plângeri penale împotriva lui Didoiu. În instanțe așa ceva este inadmisibil. Nu poți fi judecat de un magistrat căruia i-ai făcut sau care ți-a făcut plângeri penale. De asemenea, nici martor nu poți fi admis dacă ești în această situație. Atunci, cum poți să-i analizezi activitatea unui funcționar public dacă ai ,,meciuri” personale cu el? Pe numele lui Didoiu au curs sesizările administrative și plângerile penale întocmite de cei doi. Relația de adversitate, dacă nu chiar de dușmănie, nu poate fi contestată. În ce măsură Pîrvulescu și Pavelescu vor analiza corect, fără ură și părtinire, activitatea secretarului? 

Prin faptul că s-a autopropus și a mai dispus propunerea unui alt consilier care e în relație de dușmănie cu secretarul Ionuț Didoiu, Pîrvulescu și-a relevat interesul personal. O banală acțiune în contencios administrativ ar putea reține aceste aspecte, fapt care ar lovi cu nulitate votul de ieri, din consiliu. Însă fapta rămâne. Opinia publică va consemna pornirea personală și revanșardă pe care Pîrvulescu o are împotriva lui Didoiu. Și toate astea, pe banii contribuabililor, viceprimarul având salariu 16800 de lei lunar. Evident, nu pentru a-și satisface pornirile răzbunătoare.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like