Daniela Oteșanu: „Au fost lansate încă două proiecte europene adresate categoriilor vulnerabile”

Unul din obiectivele PSD în actuala guvernare este de a atrage fonduri europene pentru susținerea categoriilor vulnerabile. Pe lângă cele două măsuri de acordare de vouchere pentru alimente și vouchere pentru energie, finanțate din bani europeni, recent au fost lansate încă două proiecte europene adresate categoriilor vulnerabile, potrivit deputatului social-democrat Daniela Oteșanu. 

Daniela Oteșanu a făcut câteva precizări în legătură cu cele două proiecte: ”Primul proiect vizează sprijinirea persoanelor care au dificultăți în găsirea unui loc de muncă: transformăm ANOFM dintr-o instituție axată doar pe plăți de indemnizații, într-una pro-activă care să ofere cetățenilor îndrumări privind formarea și reconversia profesională pentru a-și găsi mai ușor un loc de muncă.

Cel de-al doilea: servicii comunitare integrate pentru comunitățile rurale: în colaborare cu Ministerul Sănătății și Ministerul Educației, vom extinde proiectul- pilot deja implementat, la 2000 de comunități rurale, care vor avea acces la servicii medicale de bază, asistență socială și consiliere școlară pentru combaterea abandonului școlar”.

You May Also Like