Daniela Oteșanu, despre banii dați de Guvern mediului de afaceri

/

Parlamentarul PSD Vâlcea Daniela Oteșanu aduce precizări importante cu privire la măsurile luate de Guvernul Nicolae Ciucă pentru sprijinirea economiei românești. Oteșanu vorbește despre fondurile alocate de guvern pentru agricultură, afaceri în mediul rural și urban și construcții. Iată declarația Danielei Oteșanu:

,,În contextul în care economia României trece prin momente grele datorate liberalizării sălbatice a prețurilor la gaze, energie, combustibil, a creșterii substanțiale a prețurilor la alimente, PSD a venit cu soluții ferme de sprijin a companiilor românești. Prin OUG au fost aprobate 20 de miliarde de lei (4 miliarde de euro) de Ministerul de Finanțe pentru programe de dezvoltare. Pe lângă cele 10 miliarde de lei alocate programelor IMM Invest și IMM Agro, alte 10 miliarde vor ajunge rapid în economie prin alte programe de dezvoltare: IMM PROD pentru dezvoltarea industriei, RURAL INVEST pentru afacerile din mediul rural, GARAT CONSTRUCT destinat sectorului construcțiilor sau INNOVATION conceput pentru a încuraja proiectele inovatoare bazate pe tehnologii noi. Acestea sunt programe care vin în ajutorul firmelor mici și mijlocii din România, care vor salva locuri de muncă și vor crea și altele noi, vor contribui la dezvoltarea economică.
De menționat este și faptul că ministrul Economiei Florin Spătaru a reușit să îndeplinească unul dintre obiectivele PNRR privind industria microelectronica, cu o miză de o jumătate de miliard de euro finanțare și face eforturi pentru a aduce în România investiții semnificative în această industrie de vârf.
Rămânem aproape de cei care doresc să acceseze fonduri prin programele menționate și vom furniza informații noi ori de câte ori va fi nevoie.”

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like