Daniela Oteșanu: ,,În goana lor disperată după putere, Cîțu și Orban nu mai țin cont de nimic.”

„Premierul Florin Cîţu îşi face campanie electorală în PNL pe bani publici, în timp ce a blocat majorările alocaţiilor şi a oprit lucrările pentru dezvoltarea comunităţilor locale. Cîţu abuzează de poziţia de premier şi de banii publici pentru a-şi face campanieelectorală în tentativa de a deveni preşedinte al PNL. Este revoltător modul în care prim-ministrul a anunţat crearea unui nou instrument pentru a împărţi discreţionar miliarde de lei, după modelul deja patentatal Anexei 7.03, în condiţiile în care proiectele din PNDL au rămas fără finanţare pentru că s-au terminat banii. În loc să distribuie echilibrat fondurile publice, potrivit legii şi programelor aprobate, premierul Cîţu anunţă un nou program guvernamental, de 7 miliarde de lei, pentru drumurile publice – judeţene şi locale.

E campanie electorală pe faţă, pe bani publici. Drumurile judeţene şi locale sunt în responsabilitatea administraţiei locale, nu centrale! Dacă lui Cîţu realmente îi păsa că nu este asfalt peste tot, ar fi trebuit să aloce resurse suplimentare PNDL, unde deja banii pentru acest an s-au terminat şi mii de proiecte aşteaptă rectificarea bugetară, în speranţa că vor mai fi finanţate.

În fapt, ceea ce face Cîţu cu această iniţiativă de tipul Anexei 7.03, care a împărţit banii pentru autorităţile locale după algoritmul politic al alianţei PNL, USR, UDMR, este să câştige teren în faţa contracandidatului său la şefia PNL, Ludovic Orban. În goana lor disperată după putere, Cîţu şi Orban nu mai ţin cont de nimic! S-a ajuns până acolo încât premierul Cîţu planifică o remaniere guvernamentală negată de preşedintele PNL şi al Camerei Deputaţilor Orban.

România e într-o derivă totală! Nici lui Cîţu şi nici lui Orban nu le mai pasă de guvernare, de marile şi gravele probleme ale populaţiei şi ale economiei. Tot ceea ce contează pentru ei este interesul personal! Singura soluţie bună pentru ţară este demiterea acestui guvern. Orice zi în plus cu guvernul actual adânceşte nenorocirea generală şi compromite pe termen lung revenirea la un curs firesc al dezvoltării şi creşterii bunăstării publice, obiective esenţiale pentru orice guvernare cu adevărat responsabilă. Principalele motive pentru care Guvernul Cîţu trebuie demis sunt: încălcarea promisiunilor privind majorarea alocaţiilor, eşecul PNRR şi programul de austeritate asumat pentru un nou împrumut împovărător.

Nu este admisibil pentru un guvern, decât dacă este iresponsabil, să justifice neaplicarea legii în vigoare pe motiv că nu are bani! Dacă nu ştie ori nu poate, trebuie să plece! Cum ar fi dacă şi firmele cu dificultăţi financiare ar refuza să mai respecte legea şi să mai plătească taxele şi impozite datorate statului cu aceiaşi justificare ca şi Cîţu în cazul alocaţiilor – nu avem bani! De ce legea trebuie să fie obligatorie noi toţi, dar pentru guvernul Cîţu, nu? În ceea ce priveşte eşecul lamentabil în privinţa PNRR, Guvernul Cîţu a reuşit să facă România de râs în UE în mod repetat. Este mai mult decât evidentă incompetenţa şi superficialitatea actualului Executiv, care nici după trei încercări n-a fost capabil să prezinte un Plan Naţional de Redresare și Rezilienţă care să respecte criteriile şi să fie aprobat de Comisia Europeană.

Guvernul Cîţu, cu inconştienţă şi iresponsabilitate, angajează noi împrumuturi uriaşe, respectiv 15 miliarde de euro prin PNRR, plus alte zeci de miliarde de pe piaţa internaţională, toate cu preţul instituirii unei austerităţi de-a dreptul criminale, mult mai dură decât cea din 2010, când o altă guvernare de dreapta, Băsescu-Boc, a tăiat salariile şi pensiile”

You May Also Like