Daniela Oteşanu, iniţiatoarea unei legi vitale pentru fondul forestier

Deputata PSD Vâlcea, Daniela Oteşanu este, alături de alţi 26 de parlamentari, iniţiatoarea unei legi care ar schimba definitiv modalitatea de comercializare a lemnului în România şi ar combate exploatările haotice de masă lemnoasă. Potrivit acestui proiect aflat în discuţie la Camera Deputaţilor, suprafaţa pădurilor de producţie existente la data intrării în vigoare a legii se va diminua cu 50%. Jumătatea rezultată se va reîncadra în categoriile păduri de producţie şi protecţie şi/sau păduri de protecţie.

O altă prevedere a legii este aceea că exploatarea masei lemnoase în România se va face numai la drum, nu în pădure, interzicându-se astfel atât de discutata vânzare pe picior. Proiectul prevede ca ministerul de resort să stabilească normele ecologice de aplicare a acestei legi în maxim 60 de zile de la promulgarea ei. La fel de important este faptul că orice prevedere legală contrară noului text va fi abrogată.

Deputatul vâlcean Daniela Oteşanu este de părere că acest fenomen al defrişărilor ilegale în masă trebuie stopat odată pentru totdeauna, iar exploatarea pădurilor trebuie să se facă în mod controlat şi transparent.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like