Delir politico – administrativ. Bogdan Popescu s-a lansat în campanie electorală contra lui Gutău

De câteva săptămâni, prim – vicepreşedintele PNL Râmnicu Vâlcea, Bogdan Popescu, a început un război solitar cu primarul Mircia Gutău. Că există o voce, oricât de slabă ar fi ea, care îl contrazice pe Gutău, este bine. În democraţie este nevoie de aşa ceva. Unui om trebuie să i se spună când greşeşte şi este necesar ca persoanele care ajung în fruntea administraţiei locale să mai audă şi critici, nu doar laude. Dar, când vine vorba de Bogdan Popescu, situaţia stă puţin diferit. Acesta încearcă să confişte în mod abuziv opoziţia, dorind să pară că este singurul luptător anti – Gutău din Râmnicu Vâlcea. Ce-i drept, Popescu n-a putut fi niciodată un luptător pro ceva, el fiind o fire distructivă şi profund conflictuală care se simte bine în postura de anti. În ieşirile sale (mediatice, nu nervoase) s-a patetizat şi a spus că el poate să fie un fel de paratrăsnet al PNL şi că partizanii lui Gutău să-l atace pe el. ,,Îi rog pe cei de la PER sau cum se numeşte organizaţia politică de care se ocupă domnul Gutău, să mă atace pe mine, nu pe preşedintele Victor Giosan” a spus într-o conferinţă de presă Popescu, citat de ziarul Arena Vâlceană. Mesajul, aparent de curtoazie şi protejare a lui Giosan este, de fapt, o încercare a lui Popescu de a demonstra că Giosan pare un lider de paie şi că doar el, fostul ziarist şi cărăuş de mapă al lui Cristian Buican, este singurul adversar al lui Gutău. Într-adevăr, prim – vicele PNL Râmnicu Vâlcea a învăţat câte ceva din anii în care a fost lucrător în presă (sau ziarist, dacă tot insistă neapărat) şi ştie că dacă polarizează conflictul cu primarul, toţi oponenţii lui Gutău ar veni în spatele lui. Cât de bine va juca Popescu rolul de singur opozant al lui Gutău, vom vedea. Este bine să facem apel la memorie şi la arhiva ziarului Vocea Vâlcii, patronat chiar de tatăl lui Bogdan Popescu, pentru a vedea ce autoritate morală are prim – vicepreşedintele PNL Râmnicu Vâlcea să îl atace pe Mircia Gutău.

Popescu l-a apărat pe Gutău în presă, din interes. Acum îl atacă, tot din interes!

Pe 22 iunie 2016, ziua în care judecătorul Bogdan Mateescu a invalidat mandatul câştigat de Mircia Gutău, Bogdan Popescu a sărit ca ars în apărarea edilului (vezi foto). Declaraţia din Vocea Vâlcii este mai mult decât concludentă şi ne lămureşte cât de anti – Gutău este Popescu. Interesul fostului ziarist, probabil dictat de un superior politic, era ca Mircia Gutău să fie primar. Acum, interesul lui Popescu este să-l atace pe edilul Râmnicului. Deci, interesul şi nimic altceva. De altfel, la propunerea lui Buican, Popescu a votat primirea lui Gutău în PNL, în urmă cu ceva timp. Aşa că de unde şi până unde atâta abnegaţie contra primarului? Singurul motiv pentru care Popescu încearcă să iasă în faţă este pur politicianist: vrea să coaguleze electoratul anti – Gutău, atâta cât este…fiindcă alegerile au dovedit că este minoritar. Nu poate prosti pe nimeni că morala şi binele sunt motivele sale, câtă vreme l-a apărat pe Gutău în mass – media şi l-a votat în interiorul partidului. Cât despre motive pur administrative n-are rost să discutăm, că doar n-o să-i compare nimeni, niciodată, pe cei doi, la acest capitol. Lupta ar fi inegală, iar penelistul s-ar face de râs. Din nou!

Valetul politic vrea să ajungă liderul opoziţiei

De la o vreme, Bogdan Popescu nu mai poate dormi. Dar nu de grija că într-o zi poate va veni vreun procuror care să-l întrebe nişte chestii despre câteva terenuri. Nu, cu asta n-are nicio problemă. În schimb, îl macină grija alianţei PER – ALDE din Consiliul Municipal. Insolent din fire, Popescu le-a spus ziariştilor că dacă ar fi în locul lor, i-ar întreba pe cei de la ALDE de ce se sfiesc să voteze proiectele lui Mircia Gutău, în consiliu. În primul rând, tot la memoria colectivă se poate face apel, pentru a ne aminti că atunci când a fost în locul ziariştilor, Bogdan Popescu s-a ales cu nişte pământuri care, ulterior au valorat 220.000 de euro. Iar persoana de la care Popescu susţine că ar fi cumpărat terenurile (şi nicidecum nu le-a luat în urma unui şantaj mediatic) se află în puşcărie tocmai din cauza acelor terenuri. În al doilea rând, chiar dacă au existat uşoare ,,frecuşuri” politice, ALDE continuă să voteze alături de PER şi PSD în Consiliul Municipal. În al treilea rând, drumul de la postura de valet politic al lui Cristian Buican până la liderul opoziţiei anti – Gutău se parcurge foarte greu. Şi nu de oricine!

 

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like