Deputatul Cazan: “Perioada prin care trecem ne arată cât de importante sunt drepturile și valorile care stau la baza democrației liberale“

La invitația domnului director Adrian Bulgaru, am luat parte la lucrările Consiliului General al Institutului Român pentru Drepturile Omului. Pe ordinea de zi s-au aflat aprobarea regulamentul de organizare și funcționare al Institutului, regulamentul de organizare internă, rapoartele de activitate ale Institutului corespunzătoare anilor 2020 și 2021 dar și Programul Multianual de activitate al Institutului pentru perioada 2022-2023. 


Institutul Român pentru Drepturile Omului (IRDO) organism independent, cu personalitate juridică, înfiinţat în 1991 reprezintă prima instituție naţională pentru drepturile omului creată în România după 1989 și este membru al Reţelei Europene a Instituţiilor Naţionale pentru Drepturile Omului și al Institutului European de Drept de la Bruxelles.

Perioada prin care trecem, în care vedem realitatea dură a războiului, a refugiaților și a violenței nejustificate împotriva civililor, ne arată mai limpede ca oricând cât fragile dar mai ales cât de importante sunt drepturile și valorile care stau la baza democrației liberale. România modernă, România dezvoltată este România în care fiecare cetățean se poate baza pe respectul statului pentru drepturile sale fundamentale.

Laurențiu Cazan, 

Deputat PNL Vâlcea                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

You May Also Like