Deputatul Cocoș, proiect de lege pentru copiii de grădiniță

Parlamentarul PSD Vâlcea, Vasile Cocoș, a susținut în Camera Deputaților un prociect de lege care vizeazămărirea sumei primite de copiii înscrişi la grădiniţă, pe tichet social, la 100 de lei şi extinderea eligibilităţii pentru familiile care câştigă 530 lei/lună pentru fiecare membru, astfel încât să încurajeze mersul la grădiniţă. Proiectul se află în prezent la Senat, for decizional în această problemă. 

În fapt, propunerea vizează creşeterea numărului de copii din familii cu venituri reduse care sunt sprijiniţi să meargă zilnic la grădiniţă.
“Iniţiativa legislativă prevede schimbarea condiţiilor de eligibilitate, de la un venit maxim de 284 lei pe lună pe membru de familie, cât este în prezent, la toţi copiii înscrişi la grădiniţă din familiile care beneficiază de alocaţie pentru susţinerea familiei, în baza Legii nr. 277/2010. Acest lucru ar creşte pragul de eligibilitate la 530 lei/lună pe membru de familie.
Totodată, este simplificat procesul de garantare, eliminând cererea. Stimulentul s-ar acorda din oficiu copiilor din familii beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, iar părinţii nu ar mai trebui să depună încă un dosar”, afirmă deputatul Vasile Cocoș.
Cuantumul tichetului social pe care îl primesc copii va creşte de la 50 de lei, cât este în prezent, la 100 de lei pe copil pe lună.

You May Also Like