Deputatul Daniela Oteșanu solicită finanțare pentru intervenţiile chirurgicale ale copiilor care suferă de paralizie cerebrală

Deputatul PSD Vâlcea, Daniela Oteșanu, consideră că Ministerul Sănătății ar trebui să introducă un program de sănătate pentru finanţarea intervenţiilor chirurgicale și tratameatului copiilor care suferă de paralizie cerebrală. Parlamentarul vâlcean consideră că micuții au nevoie de ajutor financiar pentru a urma tratamentele necesare care să le asigure în viitor o viață cât de cât normală.

În acest sens, recent, Daniela Oteșanu s-a adresat ministrului Sănătății, Sorina Pintea:

„Stimată doamnă ministru, având in vedere că peste 20.000 de copii din România suferă de diferite forme de paralizie cerebrală, majoritatea de tip spastic, vă rog să-mi comunicati dacă aveți în vedere decontarea intervențiilor chirurgicale pentru aceştia, precum şi acordarea de sprijin pentru realizarea tratamentului de kinetoterapie. În acest sens, consider că este nevoie de initierea unui program pentru tratarea şi încercarea de recuperare a acestor copii care întâmpină provocări mult mai mari în a executa actiuni din viata de zi cu zi, precum mersul, vorbitul sau înghițitul, spre deosebire de cei care nu suferă de această afectiune a creierului.
Totodată, este important să se sustină şi să se acorde finantare familiilor care au în îngrijire copii cu paralizie cerebrala pentru a urma şedinţe de recuperare, care îi ajută pe aceştia să perceapă şi să coordoneze mişcările picioarelor, să obţină echilibrul ortostatic, iar, în final, să ajungă la mersul independent”.

You May Also Like