Deputatul Eugen Neață: “Mult zgomot pentru nimic“

“Ați observat, desigur, că ședințele de guvern durează din ce în ce mai mult. Ultima a împlinit zece ore!
Nimeni nu știe încă dacă în spatele ușilor închise au loc certuri, neînțelegeri, conflicte sau chestiuni mult mai grave, cum ar fi … prea lenta înțelegere a cuvintelor și a gravității situației naționale.
Ceva face ca lucrurile să dureze înspăimântător de mult. Spun înspăimântător, pentru că de ce îți poate fi mai multă teamă decât de lipsa unei decizii atunci când este cu adevărat nevoie de ea.
Ca să mărească niște biete bugete cu un pumn de creițari, liberalilor din guvern le-a luat zece ore. Cât le poate lua acelorași oameni să dea un ordin cu efect imediat asupra întregii populații?
Ceva generează neliniște în lentoarea cu care lucrează guvernul.
Nu e pentru că lucrează on-line. La fel a durat și la întâlnirile față în față ale miniștrilor.
Multă lume știe că la liberali, în general, nu e prea multă disciplină, că fiecare este cu ale lui și că oricare dintre ei o ține pe cărarea pe care a plecat fără să se uite într-o parte sau în alta și fără să-i intereseze ce nevoi au românii.
Partidul Social Democrat și alte partide au propus clar și răspicat măsuri guvernamentale care să-i ajute pe oameni să-și păstreze locurile de muncă și să aibă ceva venituri în această perioadă foarte periculoasă medical și social. Am cerut sprijin clar și ferm pentru afacerile care se prăbușesc. Guvernanții au dezbătut zece ore și au mers fără să se uite în nicio parte, cum am spus, sau au ciupit de ici de acolo câte o idee, dar i-au dat timp de realizare de la 60 și până la 90 de zile, ceea ce ucide și pe oameni și afacerile lor. Coronavirusul trebuie dus cu vorba cât se poate de mult, din câte am înțeles de la responsabilii de această criză medicală, nu oamenii și afacerile intrate în colaps.
Ceea ce se poate prăbuși are nevoie întotdeauna de foarte puțin timp pentru a fi salvat, după cum știm, uneori de fracțiuni de secundă. Nu-ți trebuie zece ore să înțelegi un lucru atât de simplu și apoi alte zeci de ore să explici la televizor ce vorbe deștepte ai scris tu, liberalul, în două-trei documente guvernamentale cu efect de frecție la un picior de lemn, cum se spune în popor” – deputat PSD Vâlcea, Eugen Neață.

You May Also Like