Deputatul Neaţă pune umărul la dezvoltarea turismului în zona Obârşia Lotrului. Vezi ce a reuşit în Parlament!

Domeniul schiabil Transalpina Ski Resort, de la Obârşia Lotrului – Voineasa, este considerat de foarte mulţi turişti români şi străini un tărâm de vis, un adevărat colţ de rai. Aici poţi schia în golul alpin şi să te bucuri de imagini spectaculoase cu munţii din jur şi cu lacul Vidra de la baza muntelui. Nu mulţi au fost cei care au afirmat că o implicare mai activă a autorităţilor locale şi a parlamentarilor ar face ca pârtiile de la Obârşia Lotrului să devină o mină de aur pentru judeţul Vâlcea.

Din păcate, la Obârşie lipsesc cu desăvârşire conditiile pentru un turism integrat – locuri de cazare, de petrecere a timpului liber, restaurante sau baruri. De asemenea, investitorii sunt puşi pe fugă de numeroasele litigii în instanţă în privinţa terenurilor, dar şi de piedicile pe care le pune legile aflate în vigoare.

Ei bine, acum, unul dintre parlamentarii care se implică în rezolvarea problemelor legislative care împiedică dezvoltarea staţiunii montane din nordul judeţului Vâlcea este deputatul PSD Eugen Neaţă, ajutat şi sprijinit şi de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu. Recent, deputatul vâlcean şi-a invitat o parte dintre colegii din Parlamentul României la Obârşia Lotrului, acolo unde a reuşit să-i convingă că merită să-şi dea votul pentru a schimba legea şi a dezvolta din punct de vedere turistic zona.

„Așa cum v-am informat săptămana trecută, la invitația mea, s-au deplasat în județul Vâlcea
(comuna Voineasa – zona Obârșia Lotrului) mai mulți parlamentari din țară, pentru a lua contact direct cu problemele pe care le-am ridicat în Parlamentul României și pentru rezolvarea cărora am depus mai multe inițiative legislative. Iată că, la numai o săptămână de la ședința informală desfășurata în județul Vâlcea, în data de 8 mai 2018, a fost supusă în dezbatere, în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice inițiativa legislativă, pe care am depus-o împreună cu câțiva colegi – Schi în România.
Aceasta a primit aviz favorabil și urmeaza să intre pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților, care este cameră decizională. Reușita, este urmare a deplasării colegilor mei în județul nostru și le mulțumesc pentru sprijinul pe care mi l-au acordat pentru ca această importantă inițiativă legislativă, care ajută investițiile și dezvoltă zonele turistice, să fie votată.
Mulțumesc președintelui PSD, Constantin Rădulescu pentru sprijinul acordat! Multumesc colegului meu Dănuț Păle (coinițiator și susținător al inițiativei) pentru modul în care s-a implicat în realizarea acestui important proiect legislativ pentru România!” – susţine deputatul Eugen Neaţă. 

You May Also Like