Deputatul Ovidiu Popa: “Acțiuni concrete pentru păstrarea forței de muncă în zona montană și valorificarea resurselor naturale ale zonei”


220 de milioane de lei – aproximativ 44 de milioane de euro – alocă Ministerul Agriculturii pentru sprijinirea afacerilor și locurilor de muncă din zona montană. Deputatul PSD Vâlcea, Ștefan Ovidiu Popa, crede că măsura luată este de bun augur, mai ales pentru partea de nord a județului nostru care are un potențial enorm de dezvoltare.

“Ministerul Agriculturii alocă 220 de milioane de lei pentru sprijinirea afacerilor și locurilor de muncă din zona montană!
Este încă o concretizare a angajamentului pentru investiții și dezvoltare asumat de PSD odată cu venirea la guvernare.
Cele 220 de milioane de lei finanțează 3 acțiune cheie, și anume:
1) Înființarea de noi stâne montane, buget alocat 34,6 milioane lei;
2) Înființarea centrelor de colectare și/sau prelucrare a laptelui în zona montană, buget alocat 92 de milioane lei;
3) Înființarea centrelor de colectare/prelucrare a fructelor de pădure, a ciupercilor şi/sau plantelor medicinale şi aromatice, buget alocat 93 de milioane de lei.
Sunt acțiuni concrete, menite nu doar să păstreze forța de muncă în zona montană a țării și să valorifice resursele naturale ale zonei, ci și să dezvolte afaceri care vor asigura alimente sănătoase în cantități mai mari pentru populație, ceea ce reprezintă expresia unei mai bune securități alimentare a țării” – spune deputatul Ștefan Ovidiu Popa.

You May Also Like