Deputatul Ovidiu Popa: “Decizia Ministrului Educației privind modificare a criteriilor de acordare a bursei de merit este neinspirată!”

La începutul acestei săptămâni, liceenii din Vâlcea au intrat în grevă japoneză, nemulțumiți fiind de schimbarea criteriilor de acordare a burselor de merit, pe care o consideră abuzivă. Parlamentarul vâlcean Ștefan Ovidiu Popa intervine în această problemă, considerând că ministrul Educației trebuie să revină asupra deciziei și să găsească o soluție.

“Criteriile de acordare a bursei de merit sunt modificate, media necesară pentru a beneficia de bursa de merit fiind 9.5, în loc de 8.5, cum era anterior. Astfel, este tăiat numărul beneficiarilor de burse de merit, fiind afectaţi sute de mii de elevi din ţară. 

Conform asociaţiilor de elevi, 730.000 de elevi din România rămân fără burse. 

Ordinul a fost publicat peste noapte, pe 4 ianuarie 2022, fără a fi pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Educației, ceea ce încalcă normele uzualeale transparenţei decizionale prevăzute de Legea52/2003.

Ministrul trebuie să se întâlnească cu elevii și părinții acestora pentru a găsi o soluție de ieșire din criză” – precizează deputatul PSD Vâlcea, Ștefan Ovidiu Popa.

loading...

You May Also Like