Deputatul Ovidiu Popa, printre inițiatorii propunerii ca zilele de 6 și 7 ianuarie să fie libere

Parlamentarii vor să mărească numărul liberelor legale de care beneficiază angajații români, iar pentru acest lucru au inițiat un proiect legislativ ce ar putea fi adoptat de Camera Deputaților. Printre inițiatori este și deputatul PSD Vâlcea Ștefan Ovidiu Popa, care susține prim noua lege ca zilele de 6 și 7 ianuarie să devină zile libere legale pentru salariați.

Potrivit calendarului creștin ortodox, în ziua de 6 ianuarie se sărbătorește Boboteaza, iar pe 7 ianuarie este Sfântul Ioan. Legea propusă de parlamentari ar putea ajunge curând la votul decisiv al deputaților, având propunere de adoptare.

Astfel, proiectul de lege stabilește ca alte două zile să fie declarate zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, lucru ce ar duce numărul total al acestora la 17.
După constatarea formală de la Senat, promulgarea de către președinte și publicarea în Monitorul Oficial , în lista actuală a zilelor libere stabilită de Codul muncii, se vor alătura, potrivit proiectului, 6 și 7 ianuarie, zile în care se sărbătorește Botezului Domnului (Boboteaza) şi Sfântul loan Botezătorul.

Pentru a se aplica, proiectul de lege trebuie să treacă de Senat ( unde este o formalitate), să fie promulgat de președintele țării și să fie publicat în Monitorul Oficial.

You May Also Like