Deputatul Ovidiu Popa solicită punerea în funcțiune a hidrocentralelor care acum zac abandonate

Deputatul PSD Vâlcea, Ștefan Ovidiu Popa, are soluții pentru ca facturile la energie electrică să scadă, iar presiunea pe populație să înceteze. Parlamentarul consideră că dacă hidrocentralele abandonate ar fi “reînviate”, atunci o parte a acestei probleme ar fi rezolvată.


“Problema prețurilor la energie poate fi rezolvată dacă se intervine concomitent pe două direcții: reglementarea temporară a pieței pentru temperarea creșterilor; investiții pentru creșterea capacității de producție internă.

De aceea, PSD vine cu o soluție legislativă care să permită finalizarea lucrărilor și punerea în funcțiune a unor hidrocentrale care acum zac abandonate, deși investițiile sunt realizate în proporție de peste 90%. Vorbim de 3 hidrocentrale care pot alimenta cu energie electrică peste 300.000 de locuințe.

Cele trei hidrocentrale care pot fi finalizate rapid pot asigura 5% din energia care acum este importantă și pot oferi marilor consumatori din țară posibilitatea de a încheia contracte bilaterale, la prețuri mici, pe termen lung” – declară deputatul vâlcean Ștefan Ovidiu Popa.

You May Also Like