Deputatul Ștefan Ovidiu Popa susține propunerea legislativă pentru stoparea defrișărilor masive a pădurilor

Desfrișările masive care se produc în păduri reprezintă un subiect sensibil în România. Scandaluri pe această temă apar frecvent, iar cetățenii cer de fiecare dată să se ia măsuri urgente pentru stoparea defrișărilor care au făcut ravagii în parcurile naționale și naturale.

Tocmai de aceea, în Parlamentul României există în dezbatere o propunere legislativă privind exploatarea și comercializarea masei lemnoase, care are rolul de a institui un cadru legal necesar exploatării responsabile a pădurilor și prevenirea și combaterea tăierilor ilegale.

Această inițiativă este susținută și de deputatul PSD Vâlcea, Ștefan Ovidiu Popa, care consideră că acest fenomen periculos al defrișărilor masive trebuie să înceteze. Parlamentarul vâlcean crede că exploatarea padurilor trebuie să se facă într-un cadru legal, dar şi transparent.

Iată ce propuneri susține deputatul Ștefan Ovidiu Popa în Parlamentul României:

Art. 1 (1) Suprafața pădurilor de producție existente la data intrării în vigoare a prezentei legi se va diminua cu 50%.

(2) Suprafața diminuată se va reîncadra în categoria: pădurilor de producție și protecție şi/sau categoria padurilor de protectie.

Art. 2. (1) Comercializarea masei lemnoase exploatate din fondul forestier național se va face numai la drum.

(2) Se interzice comercializarea masei lemnoase pe picior.

Art. 3. Exploatarea se va efectua în regim ecologic, ministerul apelor și padurilor va elabora normele tehnice necesare în termen de 60 de zile de la aparitia prezentei legi.

You May Also Like