Deputatul vâlcean Ștefan Ovidiu Popa cere lămuriri despre activitatea Poștei Române

Deputatul PSD de Vâlcea, Ștefan Ovidiu Popa, a solicitat ministrului Cercetării, inovării și digitalizării o serie de lămuriri cu privire la programul de investiții de la Poșta Română, considerând că este necesară o transparență decizională care lipsește la aceasta companie de stat de foarte mult timp. De asemenea, parlamentarul vâlcean s-a arătat îngrijorat de concedierile anunțate, cerând informații și despre gestionarea activității de la Poșta Română pe timp de pandemie.

“Compania Națională Poșta Română este unul dintre cei mai mari angajatori cu capital majoritar de stat din România, cu peste 24.000 de angajați și o reţea de peste 5.500 de subunităţi poştale la nivel naţional, distribuind săptămânal peste 11 milioane de trimiteri poştale.
În spațiul public se vorbește intens despre programul de investiții al Poștei Române, despre creditul de 200 milioane lei de la Eximbank pentru investiții în modernizare şi digitalizare.
De asmenenea, tot din sursele deschise de informare am constatat că anul trecut s-a recepționat cu mult fast finalizarea unor lucrări banale de zugrăvire, reparații curente, dotări cu aparatură care are menirea de a asigura un confort firesc angajaților din câteva oficii poștale, comparativ cu numărul mare din rețeaua Poștei Române.

La începutul acestui an, CNPR a anunțat un amplu program de concedieri, care a produs teamă și nesiguranță în rândul poștașilor.
Mai mult, mass-media semnalează îngrijorări referitoare la actul managerial induse de provizoratul și lipsa de legitimitate a Consiliului de Administrație al CNPR (https://www.puterea.ro/ministrul-ciprian-teleman-se-joaca-cu-administrarea-postei-romane-si-jongleaza-cu-administratorii/).
Având în vedere acestea, din surse deschise, vă rugăm, domnule Ministru, în numele cetățenilor deserviți de Poșta Română și care au dreptul să cunoască activitatea companiei de stat, să ne furnizați următoarele informații: (n.r. – mai jos puteți citi cele 31 de întrebări adresate ministrului)” – precizează deputatul vâlcean Ștefan Ovidiu Popa.

You May Also Like