Deputatul Vasile Cocoș: “Miniştrii Guvernului Dăncilă s-au implicat în continuare pentru susţinerea politicilor europene tradiţionale”

La sfârșitul lunii iunie 2019, deputatul vâlcean, Vasile Cocoș, a suținut o declarație politică în fața colegilor săi din Parlamentul Românie. El a prezentat pe larg realizările Guvernului la președinția Consiliului UE.

“Declaraţia mea politică de astăzi se intitulează <Românii urmăresc cu mare atenţie bilanţul rezultatelor obţinute de România la Preşedinţia Consiliul Uniunii Europene>.

Aşa cum am promis în declaraţia mea politică din 27 martie 2019 şi în celelalte declaraţii politice, voi continua şi astăzi şi pe viitor să prezint realizările României la Preşedinţia Consiliul Uniunii Europene. 

Astăzi, o să vă prezint câteva idei despre motto-ul Preşedinţiei noastre – <Coeziunea, valoare comună europeană>.

Din această perspectivă, miniştrii Guvernului Dăncilă s-au implicat în continuare pentru susţinerea politicilor europene tradiţionale, Politica de Coeziune şi Politica Agricolă Comună, ambele cu impact major în reducerea decalajelor de dezvoltare şi asigurarea convergenţei economice şi sociale. 

România a reuşit, împreună cu Parlamentul European şi Comisia Europeană, finalizarea negocierilor privind propuneri de regulament referitoare la plăţile directe şi sprijinul pentru dezvoltare rurală pentru anii 2019-2020. 

S-a urmărit un cadru legislativ care să vină în sprijinul statelor membre, în vederea pregătirii la timp a punerii în aplicare a viitoarei politici agricole comune, PAC, şi pentru a se asigura o trecere uşoară în următoarea perioadă de programare. 

Mai mult, Acordul privind setul de norme privind practicile comerciale neloiale va asigura protecţia tuturor agricultorilor din Uniunea Europeană şi a întreprinderilor agroalimentare. 

De asemenea, România a acordat atenţie dimensiunii externe a politicii comune în domeniul pescuitului, continuând demersurile pentru definitivarea planurilor de gestionare multianuale şi obţinând, cu sprijinul codecidenţilor, acordul politic asupra mai multor dosare. 

Rezultate concrete s-au obţinut şi în domeniul siguranţei alimentare în cadrul Pieţei Interne. Din această perspectivă, Acordul politic cu Parlamentul European, pe marginea propunerii Regulamentului referitor la Legea Generală a Alimentelor, va creşte încrederea cetăţenilor în cadrul de reglementare al Uniunii în materie de siguranţă alimentară. 

Practic, cetăţenii vor avea acces mai facil la informaţii referitoare la siguranţa alimentară şi sănătatea umană.

S-a reuşit un dialog deschis cu toţi partenerii europeni şi un ataşament puternic al Guvernului României faţă de proiectul european. Prin rezultatele obţinute până acum şi determinarea de a continua în acelaşi ritm, România crede cu fermitate într-o Europă puternică şi unitară în toate dimensiunile ei – politică, economică şi socială. 

Miniştrii Cabinetului, alături de echipele de experţi pe care le coordonează, şi împreună cu Reprezentanţa Permanentă a României au confirmat că Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene are şi capacitatea şi experienţa de a produce rezultatele aşteptate de cetăţeni, iar acest lucru a fost remarcat de toţi partenerii noştri europeni. 

Acesta este un bilanţ de etapă şi am toată încrederea că România va continua în acelaşi ritm susţinut, iar la finalul celor şase luni de mandat, ne vom prezenta în faţa tuturor ca o preşedinţie a eficienţei şi calităţii, care a obţinut rezultatele aşteptate pentru o viaţă mai bună pentru toţi cetăţenii europeni” – a susținut deputatul Vasile Cocoş, din Colegiul nr. 40 Vâlcea, Grupul parlamentar al PSD.

You May Also Like