Deşi EXCLUSĂ din ALDE Vâlcea, Iuliana Moise rezistă!

O informaţie bombă ar putea arunca în aer filiala ALDE Vâlcea, partid micuţ, dar măcinat de mari orgolii interne. Conform unor surse extrem de pertinente, afacerista Iuliana Moise, directorul RAR Vâlcea, a fost dată afara din partid în octombrie 2017,  pe motiv de inactivitate politică. Episodul s-ar fi petrecut odată cu excluderea fostului consilier municipal, Eduard Vârlan. Decizia a fost luată cu acordul fostului preşedinte, deputatul Dumitru Lovin. Numai că – surpriză de proporţii – când preşedintele interimar Ion Cupă a preluat, temporar, filiala vâlceană a ALDE, s-a descoperit că Moise avea cotizaţia plătită pe tot anul 2017, dar şi în 2018. Iar decizia de excludere, practic n-a fost pusă în aplicare. Cineva îi plătea cotizaţia doamnei, îi asigura protecţie politică la Bucureşti pentru menţinerea pe funcţie şi îi asigura continuitate în partid, deşi Moise ar fi trebui exclusă, conform deciziei, încă din octombrie 2017. Cine putea face toate aceste lucruri dacă nu deputatul Lovin?!

Dovada acestei excluderi se află (dacă se mai află şi n-a fost ştearsă între timp) în arhiva partidului, încă nepredată de fostul şef al ALDE Vâlcea. Forul care a exclus-o pe Moise din partid este Delegaţia Permanentă, a cărei şedinţă a avut loc în sediul Bibliotecii Judeţene ,,Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea. Procesele verbale sunt la Lovin, dar înregistrările audio ale şedinţei sunt la alţii. Când deputatul va preda arhiva, documentele trebuie să corespundă înregistrărilor. În caz contrar, Lovin ,,a pus-o” (ca să folosim o expresie de pe stadion, familiară parlamentarului)!

Recentele zvonuri cu privire la preluarea de către Iuliana Moise a organizaţiei municipale sau a conducerii judeţene n-au acoperire în realitate. Moise nu domiciliază la Râmnicu Vâlcea, deci nici măcar nu activează în organizaţia municipală. Cât despre judeţ, asta se va vedea foarte curând când o echipă condusă de Daniel Chiţoiu va analiza activitatea mai multor filiale din ţară. Odată cu analiza se va trece şi la vot acolo unde filialele sunt conduse de interimari. Pariu jurnalistic: Iuliana Moise nu doar că nu va câştiga alegerile, dar nici măcar nu va candida pentru conducerea ALDE Vâlcea.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like