Dictatură de neam prost la PNL Vâlcea. Buican era să-și bată o colegă de partid!

Scene halucinante s-au petrecut joi, 1 februarie 2019, în sediul PNL Vâlcea. Președintele partidului, deputatul Cristian Buican, a cedat nervos și s-a dedat la un comportament suburban. Înaintea ședinței consilierilor județeniai PNL, în care trebuia să se aleagă noul lider de grup, Buican a provocat două altercații. Prima, cu Samoil Vâlcu, pe care n-a vrut să-l lase să intre în încăperea unde se desfășura ședința. I-a motivat că a fost exclus din partid, uitând că Vâlcu mai are o cale de atac la instanțele superioare de judecată ale partidului. Până una – alta, Samoil Vâlcu este consilier județean.

A doua altercație a avut loc când în sediu a intrat celălalt consilier județean liberal aflat în litigiu cu partidul, Roxana Călina Roșu. Când a văzut-o, Buican s-a dezlănțuit. Martorii susțin că deputatul s-a repezit la ea, doar o intervenție a altor participanți la ședință și o ultimă doză de rațiune l-au împiedicat să nu treacă la violențe fizice. Cât despre violențele verbale și amenințările cu bătaia…sunt de nereprodus. Niciun președinte de partid din Vâlcea nu și-a permis niciodată o asemenea purtare.

Ieșirea violentă de joi a fost a doua în mai puțin de o săptămână. Vineri, 25 ianuarie, când Când Curtea de Arbitraj a PNL Vâlcea a simulat procesul contra celor doi consilieri județeni, Cristian Buican s-a comportat aproape la fel. Vâlcu și Roșu lipseau, dar și-a vărsat năduful pe avocatul celor doi (Iulian Voicu), pe care nu l-a lăsat să intervină sau să asiste la proces.

Și pentru ce sunt puși la zid Samoil Vâlcu și Roxana Călina Roșu? Pentru că au votat, alături de PSD, un proiect care va duce la reabilitarea garajelor de lângă Consiliul Județean.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like