Diferența electorală între Pârvulescu și Jianu: ,,doi centimetri în față”

În precampanie, orice poză, orice gest, orice declarație făcută de unul sau mai mulți candidați se interpretează în fel și chip. În spațiul public online a apărut ieri, 7 februarie 2020, o fotografie cu doi challangeri la funcția de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea: fostul zapciu din perioada pesedistă a ANAF, Virgil Pârvulescu și fostul puitor – șef de țevi al Apavil, Cristian Jianu. 

Fiecare dintre cei doi are câte un mic grup ,,vocal” de susținători. După apariția acestei fotografii, interpretarea a fost că Jianu a cedat candidatura în folosul lui Pârvulescu, iar echipa primului s-a năpustit, pe Facebook, pe cel de-al doilea. Am încercat să oferim interpretarea exactă a fotografiei, dată de cei doi protagoniști, dar doar unul a acceptat dialogul: Virgil Pârvulescu. Fapt care spune multe. Cristi Jianu a refuzat să răspundă și la telefon și la mesaje scrise, inducând probabil starea de cedare a candidaturii. Cedând în fața zapciului, Jianu devine neloial și în fața grupului său de susținători pe Facebook. Aceștia se tot agită cu haștaguri care mai de care mai amuzante gen #tataJi, #Jieu, etc și sunt lăsați să alerge precum niște hamsteri la roată, în timp ce susținătorul lor e membru al echipei Pârvulescu. 

,,Jianu probabil că nu va mai candida. Noi suntem foarte, foarte buni prieteni și noi ne-am gândit ca doi buni prieteni…spuneam acolo în mesajul acela (n.r. textul alături de care a apărut poza) că micile orgolii sunt date de-o parte și interesul comunității primează. Am stabilit așa: noi doi avem nevoie de concurență între noi, sau să punem umărul împreună? Primar poate fi o singură persoană. Eu încă nu am un partid care să mă fi desemnat candidat și nici el nu e o persoană desemnată de un partid. În momentul acesta suntem doi cetățeni care vrem binele comunității. Adevărul este următorul…Cristi renunță la candidatură! De principiu, suntem echipă, dar în față pot să ies eu cu doi centimetri în față” a declarat Virgil Pârvulescu. 

Dacă fostul zapciu e cu doi centimetri mai candidat decât fostul puitor de țevi, pentru PNL Vâlcea situația devine din ce în ce mai nasoală. 

Conform DEX, zapciul este subordonat ispravnicului și însărcinat cu strângerea dărilor. Adică exact funcția pe care Pârvulescu a avut-o în perioada în care a fost secretar de stat în guvernul Dăncilă. 

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like