Dovada că Arhiepiscopia Râmnicului minte, acoperind jocuri politice favorabile PNL

Arhiepiscopia Râmnicului a emis un comunicat de presă prin care a respins acuzațiile că ar fi implicată în jocuri politico – electorale, susținând că numirea directorului de la Seminarul Teologic ,,Sfântul Nicolae” nu are nimic comun cu apropierea preotului Nicolae State Burluși de PNL. Amintim că preotul Nicolae Proteasa (nepotul lui State) a fost numit director la seminar, tocmai când unchiul său a devenit în echipa de campanie a lui Virgil Pîrvulescu pentru Primăria Râmnicului. Același Proteasa a mai primit de la ÎPS Varsanufie binecuvântarea pentru a ocupa funcția de director la seminar, dar tot arhiepiscopul i-a retras-o după ce i-a constatat aptitudinile. Proteasa a fost numit și protopop de același arhiepiscop, funcție în care, de asemenea, n-a stat prea mult. Întrebarea firească pentru ÎPS Varsanufie este când a fost bun și când a fost rău Nicolae Proteasa? Când l-a numit sau când l-a destituit? Acum i-a dat din nou binecuvântare pentru a conduce Seminarul Teologic, iar inspectorului școlar general, Mihaela Andreianu, i-a semnat numirea. Nota bene: Mihaela Andreianu – PNL, State Burluși, unchiul lui Proteasa – susținător pe față al candidatului PNL Râmnicu Vâlcea la funcția de primar. 

Arhiepiscopia, încercând să pareze acuzațiile că face jocurile politice ale liberalilor prin State Burluși, a reacționat spunând, printre altele, că: 

,,Întrucât în articolul publicat se face referire la ocuparea postului de director al Seminarului TeologicSfântul   Nicolae din Râmnicu – Vâlcea, acest lucru s-a făcut în urma discuției cu doamna Inspector Școlar General Mihaela Andreianu, din cadrul ISJ Vâlcea, care a prezentat Arhiepiscopiei Râmnicului metodologia și criteriile pe baza cărora poate fi numit noul director, acestea fiind:

– să fie profesor titular în învățământul preuniversitar, având contract de muncă pe perioadă nedeterminată;

– să fie membru al corpului național de experți în management organizațional, conform prevederilor art. 246 alin. (3), și art. 257  alin.   (1)  din Legea  nr. 1/2011,   cu  modificările   și completările ulterioare;

– să aibă cel puțin gradul didactic II în învățământ sau a dobândit titlul științific de doctor.

Ținând   cont de   aceste  principii,   singura  persoană care îndeplinea criteriile de eligibilitate privind ocuparea postului de director al Seminarului Teologic Sfântul   Nicolae din Râmnicu – Vâlcea a fost Pr. Prof. Dr. Nicolae Proteasa, căruia i-a fost acordată binecuvântarea pentru a ocupa acest post în anul școlar 2020-2021.”

Argumente mincinoase și scandaloase care descalifică preoțimea vâlceană. În realitate, conform datelor publice oferite chiar de ISJ Vâlcea, sunt 25 de profesori de religie (unii dintre ei, preoți) care satisfac criteriile prezentate de Mihaela Andreianu. Este firesc ca ÎPS Varsanufie să dorească un preot, nu un profesor de religie mirean drept director de seminar. Dar dacă se adaugă și această condiție, rămân 15 preoți vâlceni care s-ar încadra: Bălașa Nicolae, Cioacă Victor Damian, Georgescu Claudiu, Grecu Cristian, Ilinca Nicolae Sorin, Nicolaescu Adrian – Mihai, Popescu Romeo, Rada Claudiu Ion, Simion Mihăiță, Zară Ștefan (plecat între timp la București), Bănuță Cristian, Părăușanu Cătălin, Proteasa Nicolae, Rădoi Laurențiu și Tudor Liviu Bogdan. 

Odată dovedită minciuna Arhiepiscopiei, dintr-un comunicat semnat de biroul de presă, orice comentariu este de prisos. S-a recurs la un fals ușor de demontat, lista prezentată mai sus este publică, Nicolae Proteasa fiind numit director doar pentru că PNL a făcut presiuni. Din două, una: ori biroul de presă trebuie destituit pentru incompetență, ori ÎPS Varsanufie a girat o minciună. 

CITIŢI ŞI:

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like