Drept la replică: Pro România, filiala Vâlcea

În urma apariției în publicația GAZETA VALCEANA, a articolului intitulat „COTOIALA SUB COTOVELEA IN PARTIDUL LUI PONTA , LA VALCEA”, Biroul Județean al Pro România Vâlcea dorește să facă următoarele precizări:

Am constatat cu surprindere că articolul publicat a reușit ”dificila” performanță de a conține 99% informații false în legătură cu organizația Pro România Vâlcea, singura informație corectă reprezentând numele președintelui organizației județene, o performanță a autorului articolului pe care din punct de vedere moral și profesional nu dorim să o comentăm. Îi vom lăsa, însă, pe cititorii publicației și pe alți jurnaliști să se manifeste în acest sens. Ne exprimăm, însă, părerea de rău că nici președintele interimar al organizației, dl. Răzvan Coțovelea și niciun alt membru al biroului județean Pro România Vâlcea nu au fost contactați de către autor înainte de publicarea articolului pentru ca aceștia șă-și exprime un punct de vedere față de informațiile transmise presei.

Din punctul nostru de vedere este clar că asemenea demersuri ale unor ”prieteni”, falși membri sau foști membri Pro România, au scopul efectiv de a denigra și minimiza rezultatele obținute de către Organizația Județeană Vâlcea, de a induce o stare de neîncredere în rândul simpatizanților și membrilor noștri.

Cunoaștem în detaliu cum a apărut acest articol și care este autorul moral, și în acest context analizăm posibilitatea atacării în justiţie a personajului care își desfășoară activitatea politică într-un sector din PSD București, însă interesele sale politice și economice sunt pentru municipiul Râmnicu Vâlcea.

Nu în ultimul rând, respingem ferm stilul jurnalistic extrem de dur și jignitor, la limita sociopatiei, pe care autorul articolului a avut-o la adresa organizației județene Vâlcea a Pro România și atacul la persoană la adresa domnului Razvan Cotovelea, coordonatorul organizației. Asemenea atitudini pseudo-jurnalistice ne aduc aminte cu tristețe de maniera suburbană pe care o aveau așa zișii jurnaliști în anii 90, când credeau că într-un cotidian puteau să spună orice, oricând, despre oricine. Cu atât mai regretabilă este atitudinea domnului …, cu cât nu a avut posibilitatea de a-l întâlni vreodată pe domnul Razvan Cotovelea.

FAȚĂ DE ASEMENEA IEȘIRI DIN CADRUL NORMAL AL RESPECTULUI FAȚĂ DE PARTIDELE POLITICE ȘI LIDERII ACESTORA, SOLICITĂM DOMNULUI … SCUZE PUBLICE.

Cititorilor și opiniei publice vâlcene le transmitem, cu prețuirea și respectul cuvenit, faptul că în Pro România conducerea Organizației Județene este una colectivă. Nu există posibilitatea ca președintele sau un alt membru al biroului să-și impună în managementul executiv propria-i voință.

Subliniem și cu această ocazie faptul că din punct de vedere profesional, rezultatele manageriale ale dlui Răzvan Cotovelea sunt mai mult decât elocvente pentru Pro România Vâlcea, menționându-le mai sus. Nu în ultimul rând, considerăm că este de apreciat și public, în mod deosebit, pentru experienţa și rezultatele profesionale pe care le-a realizat, dânsul fiind de peste 13 ani directorul general al Autorității de coordonare a fondurilor europene (1998-2011), coordonând și negociind pentru România peste 41 memorandumuri de finanțare, fonduri nerambursabile în valoare de peste 6 miliarde euro, pentru perioada 2007-2013, Planul Național de Dezvoltare – realizat și negociat sub coordonarea sa, asigurând României peste 31 miliarde euro nerambursabili din instrumente structurale, în perioada 2012-2013 a fost Ministru adj al Afacerilor Europene – a lansat programarea și negocierea cu Comisia Europeană a instrumentelor structurale 2014-2020 – 21 miliarde euro, în anul 2014 a fost Ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale – a realizat şi negociat Agenda digitală a României care a beneficiat din partea Comisiei Europene de o finanțare nerambursabilă pentru țara noastră de peste 600 milioane euro. Pentru servicii deosebite aduse României în procesul de aderare la UE și pentru gestionarea fondurilor europene a fost decorat de către Președintele României cu ”Ordinul național pentru merit în grad de cavaler”, fiind singura personalitate publică din România decorată de către șeful statului pentru aceste merite.

Vă mulțumim.

Biroul Județean Pro România Vâlcea

Râmnicu Vâlcea, 2 martie 2020

You May Also Like