Ecologiștii lui Gutău vor înclina balanța între PSD și PNL la locale, în Vâlcea

Partidul Ecologist Român (PER) Vâlcea promite, prin vocea liderului său, că va deveni a treia forță politică a județului după alegerile locale din 2020. Mircia Gutău, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, a început anul cu achiziții politice. Au fost prezentați într-o conferință de presă avocata Irina Argeșanu, fost președintă a femeilor liberale din Râmnicu Vâlcea, inginerul Sorin Ghiță, fostul primar din Vlădești care va candida să-și recâștige locul, inginerul Gheorghe Șerban, fostul edil – șef din Golești care, de asemenea, vrea să-și recupereze fostul loc de muncă și Elena Caplea, liderul ALDE din zona Drăgășani. Cei doi candidați la primării trebuie socotiți adversari redutabili pentru actualele administrații, Argeșeanu a declarat că aduce 90% din biroul politic pe care l-a condus până în decembrie, iar Caplea asigură PER – ul de o susținere considerabilă în municipiul Drăgășani și localitățile din zonă. 

În aceste condiții, Mircia Gutău a promis că PER va obține șapte primării (aici socotind și Râmnicu Vâlcea) și cinci consilieri județeni. Dacă previziunile sale vor fi confirmate de cifre, nu se va putea face majoritate la Consiliul Județean fără ecologiști. De altfel, primarul capitalei de județ a mai menționat că nu se pune problema niciunei alianțe înainte de alegerile locale, dar după ele este deschis la dialog și negocieri cu toată lumea. Nu a uitat să menționeze nici relația bună pe care o are cu președintele PSD, Constantin Rădulescu, spunând că prima variantă de alianță pentru PER rămân social – democrații. Tot în cadrul conferinței de presă, edilul – șef s-a declarat în favoarea votului din două tururi care, spune el, conferă o mai mare legitimitate populară aleșilor. 

Surse interne susțin că în viitorul apropiat mai multe nume marcante ale politicii și administrației locale vâlcene vor intra în PER. În aceste condiții, șansa USR – PLUS să devină a treia forță politică a județului scande simțitor.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like