Emoții pentru primarul liberal din Tetoiu. Atac al Curții de Conturi Vâlcea

Inspectorii Curții de Conturi au descins într-o verificare amplă la Primăria Tetoiu. Aceștia au termen de control 1 iulie – 31 iulie, iar surse din instituție, dar și din comună susțin că administrația condusă de primarul Lucian Antonie (PNL) nu are cum să iasă bine dacă verificările se fac ,,pe bune”. Publicăm o scrisoare a mai multor cetățeni ai comunei care, de teamă nu doresc să-și devoaleze numele, dar vor să transmită pe această cale un mesaj inspectorilor Curții de Conturi. Conform cetățenilor nemulțumiți, mai cu seamă aceste ,,capete de acuzare” trebuie verificate în profunzime, întrucât există date care indică nereguli: 

,,Modului de racordare la rețeaua de apă, fără contract, (unii din 2017) a peste 235 de abonați. De către care firme ce s-a făcut racordul, la câți locuitori s-au dat factura de racordare (noi știm că aproximativ 40) și pentru  ce sumă?

De ce în timpul controlului s-au schimbat apometre la cei cu consum mare, apometrele nefiind sigilate? Cumva pentru a apărea consum mic la populație, la imputare și a da consum mare pe cișmelele stradale, ca să plătească primăria?

Dacă dosarele pentru sponsorizarea lucrărilor la biserici au fost întocmite conform legii (proiect, evaluare, devize, poze, extrase, cot bancar etc.).

Așa zisele termopane la biserica Budele (de fapt, niște rame cu geam termopan, ca la tablouri, prinse direct cu șuruburi în zid, fără feronerie pentru deschidere), făcute în 2019, fără dosar, de o firmă din Bălcești care le-a și montat, manevra fiind făcută de o firmă de casă a primarului şi a PNL Vâlcea, SC Silvia SRL. E adevărat că această firmă a lucrat doar din pix, emițând factura către primărie cu prețul triplat (200 milioane lei vechi ), sumă respinsă de Consiliul Local? De asemenea, proiectul a fost repus lunile următoare pe ordine de zi, a fost chemat Mircea Nadolu (șeful Cancelariei Prefectului) la ședinţă să impună consilierilor locali PNL să voteze, drept pentru care a și trecut.

Să se verifice pe teren lucrările făcute cu buldoexcavatorul și consumul de motorină, dar și cel la maşina Dacia Logan a Primăriei.

Condica de prezență și pontajele (fictive?!) și statele de plată semnate de primar pentru fiica sa care are domiciliul la Craiova, dar este salariata primăriei”.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like