EUGEN NEAȚĂ, candidat PSD VÂLCEA la CAMERA DEPUTAȚILOR: “Școala este în prim-planul programului nostru electoral”

Unul dintre cei mai activi și implicați parlamentari pe care i-a avut Vâlcea de-a lungul timpului este, fără îndoială, Eugen Neață. Acum, el candidează pentru un nou mandat în Camera Deputaților, fiind pe locul 3 pe lista PSD Vâlcea. Pentru următorii patru ani, Eugen Neață are planuri mari de susținere a cetățenilor din Vâlcea, inițiativele sale legislative, în toate domeniile, urmând a ajuta la dezvoltarea durabilă a județului nostru.

“Să știți că școala este cea mai frecventă preocupare a celor cu care vorbim în această campanie electorală în municipiul Râmnicu Vâlcea. De moment, așa-zisul învățământ online, la distanță sau cum vreți să-i spuneți nu rezolvă situația. Nici pe aceea socială, a relației dintre elevi și familia lor, nici pe aceea didactică, a parcurgerii materiei de învățământ cu efectul dorit asupra formării și informării copiilor. Dezbaterea de pe canalele naționale de televiziune pare să fi obosit. Dezbaterea stradală este însă intensă și oamenii vor să știe ce urmează.
Eu și echipa mea de la Partidul Social Democrat le vorbim oamenilor despre un plan concret de asigurare cu tehnologie a școlilor și a elevilor și de asigurarea resurselor digitale pe o platformă unică de lecții prin internet (eLearning). În cel mai apropiat viitor posibil, școala trebuie să-și prelungească programul până la ora 16 pentru a acoperi nevoile de pregătire aprofundată a elevilor, dar și pe acelea cu specific ocupațional al familiilor acestora. Sistemul de burse acordat elevilor trebuie să fie mai generos și mai nuanțat. Vom acorda o bursă de asistență socială (1000 lei/lună) pentru elevii care provin din sistemul de protecție instituționalizat și vom acorda burse sociale, de studiu, de merit și de performanță în cuantum de 32-40 % din salariul minim net pe economie. La întoarcerea elevilor la școală și pentru tot timpul care va urma, elevii trebuie să beneficieze de transport gratuit, atât în perioada cursurilor, cât și a vacanțelor școlare. Mișcarea liberă a școlarilor, a elevilor, a liceenilor și a studenților face parte tot din procesul de instrucție și de educație, de formare intelectuală și socială. Am fost încântat să aud de la oamenii mai în vârstă aprecieri ale perioadei în care guvernarea noastră a umplut curțile școlilor cu săli de sport, în cadrul unui program național de investiții fără precedent, după cum știți. În proiectul prezentat de noi acum există speranțe pentru o școală românească și mai modernă în viitor” – Eugen Neață – PSD Vâlcea.

CMF: 11200020; Comandat de: Partidul Social Democrat Organizația Județeană Vâlcea; Realizat de: SC Fire Office SRL

loading...

You May Also Like