EXPLOZIV! Document intern PNL: guvernul Orban are mici șanse la vot, în Parlament

Un document intern recent, datat 16 octombrie 2019, stă la baza analizelor conducerii centrale a Partidului Național Liberal (PNL), în vederea formării guvernului. Analiza este rodul muncii unei prestigioase societăți internaționale binecunoscută în domeniul afacerilor publice. Datorită faptului că este vorba de o firmă privată, care n-are legătură cu învălmășala politică din România, nu publicăm numele autorului acestei prezentări. Asigurăm doar cititorii că este vorba de un nume greu al avocaturii și al afacerilor publice, așa încât concluziile care reies din analiză sunt cât se poate de pertinente. Și nici nu sunt prea dătătoare de speranțe pentru liberali. 

După cum se observă, la unele ministere există mai multe variante și se ia în calcul, deocamdată, un guvern monocolor ,,presărat” cu câțiva tehnocrați. Există cazuri în care unul dintre cei nominalizați este favorit. Acest lucru reiese din prezentarea de mai jos, având în vedere că lângă numele favoritului este pus un asterisc (*). Pentru județul Vâlcea interesante sunt Ministerul de Finanțe, unde pe listă este Florin Cîțu (originar din județ, chiar dacă nu activează în filiala locală) și Ministerul Energiei, unde este propus, printre alții, Romulus Bulacu.  

Concluziile documentului sunt ,,reci” și profesioniste, tocmai datorită faptului că nu sunt rezultatul unor analize de partid. După ce arată poziționarea tuturor partidelor față de guvernul premierului desemnat, ultima concluzie este zdrobitoare: ,,Sunt puține șanse ca și cabinetul Orban să ajungă la numărul necesar de voturi în Parlament fără susținere din partea Pro Românie.”  

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like