Frâncu este din nou ,,vioara întâi” a lui Tăriceanu la Vâlcea

S-a schimbat președintele ALDE Vâlcea, motiv pentru câțiva politicieni (cu sau fără ghilimele) să cânte prohodul acestei formațiuni care, ce-i drept, trece prin clipe grele. Principalul motiv pentru cel mai recent prohod este plecarea fostului președinte, George Guțui. Păi dacă ALDE a murit pentru că a plecat Guțui, înseamnă că era mort demult. 

Se poate spune că abia acum partidul a încăput pe mâna cui trebuia. ALDE la nivel național este condus de Călin Popescu Tăriceanu. Ce politician local are numele legat de fostul premier al României? În mod absolut firesc, Emilian Frâncu (fost deputat, senator și primar al municipiului Râmnicu Vâlcea). Liderii județeni de până acum ai ALDE nu se înscriau în context decât forțat sau prin concursuri de împrejurări. Ba erau de stânga, ba n-aveau nimic comun cu politica. ALDE se proclamă partid de dreapta contruit în jurul imaginii lui Tăriceanu. Cu toate păcatele sale incontestabile, Emilian Frâncu se potrivește perfect. Electoral vorbin, votanții ALDE oricum nu vibrau la discursurile fanatice anti – corupție (multe dintre ele favorizând abuzurile). Deci, aducerea unui om care a fost condamnat pentru corupție, dar cu alte plusuri pe care nici cei mai ai dracului dușmani nu i le pot contesta, poate fi de bun augur.

Începând cu data de 13 august 2020, conducerea centrală l-a desemnat pe Emilian Frâncu președinte interimar al ALDE Vâlcea. ,,Am făcut tot timpul politica porților deschise. Toți cei care vor să lucreze cu mine, sau dacă nu mă simpatizează pe mine din diverse motive, dar vor să fie în partidul lui Tăriceanu, să nu întârzie să o facă. Promit tuturor că împreună vom îndepărta toate disensiunile pentru a reconstrui un partid valoros pentru dreapta vâlceană” a declarat Emilian Frâncu. 

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like