Gruparea Buican s-a răzbunat pe cei care au votat în favoarea judeţului Vâlcea. PNL, ca un pluton de execuţie!

Inevitabilul s-a produs. Pentru că au votat în favoarea proiectelor benefice judeţului Vâlcea, deşi li se interzisese acest lucru, trei consilieri judeţeni liberali au fost sancţionaţi de conducerea partidului. În şedinţa de Birou Politic Judeţean al PNL Vâlcea de joi, 6 septembrie, camarila slugarnică a preşedintelui Cristian Buican a trecut la atac împotriva lui Samoil Vâlcu, Aurel Simion şi Roxana Călina Roşu.

PNL se pregăteşte să scape de un bun organizator: Samoil Vâlcu

Punctul cel mai discutat a fost acuzaţia de trădare împotriva lui Samoil Vâlcu, întrucât acesta era la al doilea vot dat împotriva deciziei partidului. Vâlcu era şi secretarul general al partidului, funcţie din care a fost destituit de Buican. Şi pentru că dictaturile au nevoie de ,,cozi de topor”, acestea n-au întârziat să apară. Ostilităţile au debutat cu discursul consilierului judeţean Mihaela Andreianu, personaj din anturajul preşedintelui şi parte a grupului care a condus şi nenorocit partidul în ultimii ani. Andreianu l-a acuzat de trădare pe Vâlcu, uitând să precizeze că este singurul consilier judeţean liberal (şi membru în biroul de conducere) care este membru într-o Adunare Generală a Acţionarilor (AGA) a unei instituţii vâlcene. În plină guvernare locală şi naţională a PSD, Andreianu este membru al AGA SC CetPrest SRL, societate ce aparţine de SC CET Govora SA. Şefa femeilor liberale este în AGA Cetprest din 2015 (anul înfiinţării societăţii), iar PSD – ul n-a schimbat-o în 2016, după ce a venit la putere. Concluzie: dacă la Vâlcu trădarea a fost punctuală, în două rânduri, la Andreianu trădarea capătă formă continuată. Însă Buican se face că nu vede. Biroul Politic, înţesat de ,,cozile de topor” ale deputatului, de asemenea. Cu toate acestea, procedura de excludere a lui Vâlcu a fost declanşată, însă n-a putut fi dusă la bun sfârşit fiindcă acesta n-a participat la şedinţă din motive profesionale. Săptămâna viitoare, la convocare a biroului, Vâlcu va fi, foarte probabil, dat afară din partid.

Roxana Călina, exclusă pentru câţiva lei. Simion, doar avertisment!

Discuţia pe tema Roxanei Călina Roşu n-a durat prea mult. A fost o ,,execuţie” rapidă, printr-o manevră vicleană. Cristian Buican ştia că o eventuală cerere de excludere adresată biroului, ar fi fost posibil să nu treacă. Şi-atunci a apelat la găselniţa specifică, prin care l-a ,,executat” în urmă cu două luni şi pe fostul consilier judeţean, Cristian Iliescu. Preşedintele a spus că Roxana Călina Roşu n-a plătit cotizaţia, drept pentru care, conform statutului, este exclusă din partid. Cotizaţia lunară este de 3 lei. Consiliera era restantă vreo opt – nouă luni. Deci, pentru o sumă infimă, a fost dată afară. Totuşi, la fel de restantă era şi la şedinţa de birou de acum o săptămână, dinaintea votului în CJ. De ce nu a exclus-o atunci? Şi de ce nu îi exclude pe toţi cei care au cotizaţiile restante (două treimi din biroul politic)? În cazul lui Aurel Simion, grupul Buican a fost mai conciliant. Pe motiv că n-a votat decât o singură dată fără acordul partidului, raţionalul şi echilibratul om de afaceri s-a ales doar cu un avertisment.

În loc de concluzie…

Preşedintele Cristian Buican îşi continuă ,,opera dictatorială” în PNL Vâlcea, iar cei care s-au decis să moara politic odată cu liderul lor îl urmează orbeşte. ,,Păcatul” de care au fost acuzaţi cei trei a fost votul dat în favoarea preluării de către CJ Vâlcea a garajelor din curtea instituţiei. Acele clădiri devenite, în timp, insalubre se află în patrimoniul Ministerului de Interne care n-are bani să le reabiliteze. CJ Vâlcea doreşte reabilitarea lor, dar nu putea până nu le avea în proprietate. Pentru asta trebuia o hotărâre a CJ Vâlcea, luată cu două treimi din total consilierilor judeţeni, fiindcă este o problemă care ţine de patrimoniu. Liberalii care votat alături de PSD – ALDE – PER au făcut un bine judeţului, iar partidul lor i-a sancţionat.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like