Gutău către pesediști: ,,Împreună îi vom zdrobi pe adversari. Costi va fi președintele județului”

La conferința județeană de alegeri a Partidului Social Democrat (PSD) Vâlcea, primarul capitalei de județ, Mircia Gutău (PER), a vorbit în deschidere. Redăm mai jos fragmente din discursul său care pecetluiește la început de 2020 menținerea alianței PSD – PER pentru alegerile locale. Gutău a anunțat sprijin total pentru șeful PSD, Constantin Rădulescu, la președinția Consiliului Județean, iar pentru teritoriu a propus un pact de neagresiune acolo unde cele două partide vor avea candidați. 

,,Cea mai bună colaborare care putea exista între CJ și Primărie”

,,Este o mare onoare să fiu astăzi alături de dumneavoastră, lângă niște prieteni, pentru că așa vă consider indiferent de rivalitățile politice. Vreau să vă spun cu sinceritate că de când sunt primar din 2004, cu o mică pauză – o știți, acesta a fost cel mai bun mandat al meu din carieră. În Râmnicu Vâlcea s-au făcut cele mai mari investiții din istoria municipiului și vreau să vă spun că acest lucru nu se putea face doar cu consilierii Partidului Ecologist Român (PER), al cărui reprezentant sunt, ci împreună cu consilierii PSD. Vreau să vă mulțumesc sincer pentru acest lucru! Sunt diferite tipuri de oameni care în momentele grele părăsesc partidul sau îi întorc spatele. Eu niciodată nu am fost un astfel de om, nu am întors spatele celor care m-au sprijinit și nici nu vă voi întoarce spatele dumneavoastră, celor care m-ați sprijinit patru ani. A fost cea mai  bună colaborare care a putut exista între CJ și Primăria Râmnicu Vâlcea. Orice răuvoitor, cât de răuvoitor ar putea fi, nu poate să nu recunoască faptul că în județ s-au făcut investiții fantastice…zeci de drumuri județene asfaltate, iar în muncipiu zeci de lucrări din care vreau să menționez doar două: bretelele podului de la Goranu, investiție tăiată de liberali și căminul de bătrâni, cel mai frumos din Europa nu din România, unde tot liberalii jucau poker. Iar acum este cel mai frumos din Europa” a precizat edilul. 

Despre pactul de neagresiune și susținerea echipei de handbal

,,Nu va fi o luptă ușoară, dar vă asigur că împreună îi zdrobim! Spun asta bazându-mă pe realitate. Să nu creadă cineva că dacă PNL ia ciurucurile de la PSD și îi vor pune candidați la primării și CJ…pentru că ei așa fac. Nu au curaj să își asume un nume. Ce a rămas de la dumneavoastră, ce ați sprijinit dumneavoastră, acum bat pe la ușile candidaturii. Să vină, abia îi aștept și eu și Costi (n.r. Constantin Rădulescu). Noi vom face lucruri formidabile, iar viitorul președinte al CJ va fi Costi Rădulescu. Să nu creadă cineva că aceste alegeri vor semăna cu parlamentarele sau prezidențialele. Să nu creadă nimeni! Aici contează enorm echipa iar PSD are o echipă formidabilă. Vă indiviez din multe puncte de vedere, eu sunt la un partid mic pentru că în momentul respectiv (n.r. 2016)  așa a fost situația, dar iau tot ce e mai bun de la fiecare. Aveți o echipă formidabilă și sunt convins că dacă în fiecare localitate vă veți mobiliza, suntem imposibil de oprit. O spun cu toată tăria. Vom face pact de neagresiune în localitățile în care avem și noi candidați, și dumneavoastră. Trebuie să înțelegeți, nu ne implicăm, fără jigniri și care e mai bun să câștige, pentru că voturile vor veni împreună în același coș. Fac o promisiune în fața dumneavoastră: indiferent câți consilieri va avea PER, președintele CJ va fi Costi Rădulescu. Niciodată nu am avut o colaborare mai bună. Niciodată CJ condus de liberali nu a dat un leu pentru sport, iar Costi Rădulescu a înțeles mesajul și rugămintea mea. Echipa de handbal a câștigat Cupa României, apoi a devenit campioană și acum ne reprezintă în cupele europene. Este o mare onoare pentru noi, un municipiu de o sută și ceva de mii de locuitori” a mai spus Gutău.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like