Hodoronc – tronc! Ludovic Orban vine la ,,Învârtita Dorului”

În presa vâlceană a apărut informaţia că Ludovic Orban, noul preşedinte al PNL, va veni la Vaideeni – Vâlcea, la Învârtita Dorului, duminică 25 iunie. Fericirea gorniştilor de partid, care se exchibiţionează pe facebook, anunţând venirea şefului cel mare. Totuşi, România trece printr-o perioadă în care preşedinţii de partide şi stafurile din jurul lor trebuie să aibă o maximă responsabilitate. De luni, adică de a doua zi după cheful de la Vaideeni, Klaus Iohannis îi va chema la Cotroceni pentru consultări, în vederea numirii viitorului premier al României. Ce face noul preşedinte al principalului partid de opoziţie? Vine la Vaideeni, însoţit de un grup de parlamentari (ar fi dat prost să nu fie însoţit şi de oameni de partid) să… Să, ce?! Să… nimic!
Aparent, Ludovic Orban vrea să îşi apropie filialele, să le sugestioneze pozitiv sau cine ştie ce alte asemenea trăsnăi, ca şi cum s-ar apropia vreun rând de alegeri şi prezenţa şefului este absolut necesară. În fapt, Orban este un fan al ,,şedinţelor de socializare” de după eveniment şi nu este prima dată când vine la Vâlcea pentru asemenea motive. E drept, atunci când filialele au nevoie de el şi pentru alte motive decât să ciocnească pahare, Orban spune prezent. Dar când era cazul să ajungă la Vâlcea, Orban s-a făcut că plouă. Sau poate chiar ,,ploua”! În campania internă pentru preşedinţia PNL, Cristian Buican a anunţat şi a mobilizat activul de partid că vine Ludovic Orban să-şi prezinte moţiunea. Când – colo, Orban n-a mai plecat de la Braşov, de unde tocmai îşi prezentase moţiunea, trimiţându-şi doar echipa de campanie. Iar liberalii vâlceni l-au aşteptat cu ochii în soare. Gest absolut neserios! Probabil nelipsita ,,socializare de după eveniment” a fost mai lungă. Mult prea lungă…
Maestrul Ion Cristoiu l-ar cataloga pe Ludovic Orban, pentru această purtare, drept un piţifelnic. Adică un om care se ţine de lucruri mărunte, un tip cu personalitate neimportantă. Însă Orban tocmai a câştigat preşedinţia PNL, iar României îi trebuie mai multă responsabilitate din partea şefilor de partide parlamentare. Mai ales acum! Cu toate acestea, pentru o ,,socializare” reuşită, Orban rămâne un piţifelnic ajuns pe scaunul lui Ionel I. C. Brătianu.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.