În atenţia parlamentarilor vâlceni: UDMR încearcă o nouă lovitură contra statului naţional

Pentru că s-a creat o isterie generală cu privire la propuneri legislative semnate sau nu de parlamentari, în cunoştinţă sau necunoştinţă de cauză, ne facem datoria să anunţăm un lucru deosebit de grav. Pe 22 decembrie, deputatul UDMR Jozsef Gyorgy – Kulcsa Terza a depus un proiect legislativ prin care se încearcă legiferarea aşa – zisului ,,Ţinut Secuiesc”. Pentru că au susţinut că merită votaţi sub sloganul ,,Mândri că suntem români” , parlamentarii vâlceni ai PSD: Daniela Oteşanu, Eugen Neaţă, Vasile Cocoş, Ovidiu Popa şi Bogdan Matei ar trebui să acţioneze în consecinţa sufragiului acordat. Pentru că a făcut de nenumărate ori tapaj de patriotismul său, deputatul ALDE, Dumitru Lovin, ar trebui să acţioneze în aceeaşi consecinţă. De asemenea, pentru că sunt parlamentari ai opoziţiei, proveniţi din comunităţi sănătoase de românism (Perişani şi Vaideeni), parlamentarii PNL, Cristian Buican şi Romulus Bulacu, ar trebui să nu accepte proiectul legislativ.
Îndrăzneala UDMR este tot mai mare, pe măsură ce deputaţii şi senatorii lor votează alături de cei ai PSD – ALDE, numeroase propuneri legislative. Partidele româneşti care vor să mai însemne ceva pentru electoratul din România nu pot face un asemenea troc, cedând părţi semnificative din suveranitatea naţională. UDMR se dovedeşte, încă odată, că este un partid anacronic, cu apucături medievale, care născoceşte proiecte legislative ce îndeamnă la segregare culturală şi chiar teritorială, în timp ce tendinţa europeană este de unitate.
Expunerea de motive a deputatului UDMR poate fi citită aici:

http://www.cdep.ro/proiecte/bp/2017/700/70/4/em774.pdf

Forma proiectului de lege poate fi citită aici:

http://www.cdep.ro/proiecte/bp/2017/700/70/4/pl774.pdf

Vom urmări traseul acestui proiect legislativ şi vom prezenta opiniei publice felul în care au votat parlamentarii vâlceni.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like