Interese transpartinice, caz de manual la Vâlcea. Complicitatea Bulacu – PSD.

PSD se luptă din răsputeri să-l mențină pe liberalul Romulus Bulacu în Senat, deși aceata contravine legilor statului și normelor bunului simț. Avem de-a face cu o înțelegere transpartinică de manual între reprezentanții a două partide mari, teoretic rivale, dar punctual aliate. Publicația G4Media condusă de ziaristul Dan Tăpălagă a publicat un articol în care prezintă cazurile a doi senatori, Romulus Bulacu (PNL) și Cristian Marciu (PSD), care deși nu mai au dreptul să ocupe funcțiile de senatori, sunt menținuți printr-o complicitate PSD – PNL. Redăm pasajele din articol care fac trimitere la senatorul vâlcean , nu înainte de a adresa câteva întrebări în eter: 1. Cum se poziționează PSD Vâlcea în acest episod și cum comentează Constantin Rădulescu faptul că liderii naționali ai partidului său mențin în funcție un om care-l atacă DIN CÂND ÎN CÂND prin comunicate și declarații politice? 2. În apărarea pe care Romulus Bulacu a avut-o în ultimul proces cu ANI, la ÎCCJ, a apărut o adresă dintre SC Minet (societatea senatorului) și RAJDP Vâlcea (instituție aflată în subordinea CJ). Prin această adresă, RAJDP și Minet stingeau ILEGAL litigiul dintre ele, încercându-se astfel să se șteargă una dintre faptele pentru care senatorul a fost declarat incompatibil. Șeful CJ Constantin Rădulescu a ordonat anchetă în acest caz. Care este  rezultatul anchetei?! 

G4Media:

<<Solicitările transmise Senatului de către Agenția Națională de Integritate (ANI) pentru încetarea mandatelor de parlamentar în cazul senatorilor Cristian Marciu (PSD) și Romulus Bulacu (PNL), ambii cu decizii definitve de incompatibilitate, au fost îngropate în Comisia Juridică, la conducerea căreia se află social-democratul Șerban Nicolae. Astfel, la ședința Biroului Permanent de luni, Șerban Nicolae a susținut că o dezbatere privind solicitările ANI de încetare a mandatelor celor doi senatori nu poate avea loc online, așa cum au loc toate dezbaterile în prezent, pe motiv că nu s-ar putea asigura secretul ședinței.

Nicolae a propus ca o discuție pe acest subiect să aibă loc abia în momentul în care vor fi ridicate restricțiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus, iar senatorii se vor putea întâlni din nou față în față. Biroul Permanent, unde PSD are majoritatea, a aprobat solicitarea lui Șerban Nicolae. Potrivit legii, o persoană aflată în stare de incompatibilitate nu mai poate ocupa o funcție publică vreme de trei ani.

Cazul Bulacu (PNL)

Agenția Națională de Integritate a transmis Senatului, pe 7 februarie, o solicitare de încetare a mandatului senatorului PNL Romulus Bulacu, în cazul căruia Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis în decembrie anul trecut, definitiv, că s-a aflat în stare de incompatibilitate. ÎCCJ a dat dreptate astfel ANI, care în aprilie 2016 semnala că Romulus Bulacu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada în care a fost consilier județean în Vâlcea, în mandatul 2012 – 2016.

”S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât în perioada exercitării mandatului de consilier judeţean, au fost încheiate contracte comerciale de furnizare produse între S.C. MINET S.A. (societatea comercială la care persoana evaluată deține calitatea de asociat) şi Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Vâlcea (în valoare de 1.365,98 lei) şi respectiv, între S.C. MINET CONF S.R.L. (societatea comercială la care persoana evaluată deține calitatea de asociat) şi Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” Mihăești (în valoare de 2.685,84 lei). Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. nr. 161/2003”, a transmis ANI în 2016.

Bulacu a contestat însă în instanță raportul ANI, dar a pierdut definitiv în decembrie 2019.>>

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like