Ion Nicolae: ,,ALDE Vâlcea este un mini – PSD şi nu mai are nimic în comun cu liberalismul”

Declaraţii halucinante şi scandal prin instanţe în jurul ALDE Vâlcea. Fostul membru al formaţiunii, Ion Nicolae l-a acţionat în judecată pe vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, Adrian Buşu, pentru afirmaţii calomnioase, cerându-i 50.000 de euro daune morale. Totodată, Nicolae aruncă replici ,,grele” conducerii ALDE Vâlcea, partid catalogat drept ,,un mini – PSD, fără nicio legătură cu liberalismul”. În replică, Buşu susţine că Nicolae îl acuză degeaba că aşteaptă liniştit decizia judecătorilor Tribunalului Vâlcea.

50.000 de euro pentru o acuzaţie de 100.000 de euro

Vineri, 24 martie 2017 a avut loc a doua şedinţă publică în dosarul 7977/288/2016, aflat pe rolul Tribunalului Vâlcea, în care Ion Nicolae cere daune morale în cuantum de 50.000 de euro lui Adrian Buşu. Totul a pornit de la şedinţa Biroului Politic Judeţean (BPJ) al ALDE Vâlcea din data de 18 iunie 2016, când Nicolae a fost acuzat de conducerea ALDE că va vota cu liberalii la preşedinţia Consiliului Judeţean, nu cu PSD, aşa cum prevedea alianţa dintre cele două partide. ,,La începutul acelei şedinţe, tovarăşul Lovin mi-a propus să-mi dau demisia singur. Deja primisem certificatul ca sunt consilier judeţean, dar nu fusesem validat, încă, de partid. Eu i-am zis că nu am motive şi el mi-a pretextat că au apărut în presă afirmaţii cum că eu aş vota cu PNL nu cu PSD, la preşedinţia CJ. Eu am negat, normal, spunând că nu este un motiv să demisionez pentru că se speculează în presă. Atunci, Adrian Buşu a fost foarte vehement şi m-a acuzat că am luat 100.000 de euro de la PNL şi că mi s-a promis şi primul loc la Senat, pe listă, ca să le votez candidatul la şefia CJ Vâlcea. Mi s-a retras sprijinul politic dintr-un partid pe care, la Vâlcea, l-am înfiinţat şi eu. Pentru că PLR a fost înfiinţat de mine. Apoi s-a făcut fuziunea cu PC şi s-a creat ALDE, iar tovarăşii de la PSD au venit la masă pusă, după ce n-au mai avut loc acolo unde au fost. De altfel, ALDE Vâlcea este doar un mini – PSD, nu mai are nimic comun cu liberalismul” a declarat virulent Ion Nicolae.

Buşu susţine că a primit informaţii de la ,,centru” că Nicolae este trădător

Vicepreşedintele al CJ şi al ALDE Vâlcea, Adrian Buşu, s-a păstrat mai rezervat în afirmaţii. ,,Astăzi (n.r. 24 martie) au fost audiaţi martorii: domnii Dumitru Lovin şi Remus Grigorescu din partea mea şi domnii Caraconcea şi Tudoran din partea domnului Nicolae. Eu nu am afirmat că domnul Nicolae a primit sau ar putea primi bani de la PNL sau locuri pentru Senat. Nouă ne-a spus conducerea naţională a partidului că există informaţii cum că respectivul ar vota cu PNL, nu cu PSD. Acuzaţie întărită şi de conducerea judeţeană a partenerilor noştri social – democraţi. Aşa că am procedat în consecinţă: din 21 de membrii prezenţi, doar un vot a nu a fost pentru retragerea sprijinului politic. Aştept cu interes şi încredere decizia instanţei” a spus Buşu. Înainte de şedinţa de constituire a CJ Vâlcea din iunie 2016, Ion Nicolae a fost exclus din ALDE Vâlcea pe motiv că ar vota cu Cristian Buican, în locul lui Constantin Rădulescu la preşedinţia celei mai importante instituţii administrative din judeţ. De atunci a început bâlciul acuzaţiilor care s-a mutat acum în sălile Tribunalului. Probatoriul din dosar a fost administrat, în scurt timp magistraţii vor decide de partea cui este dreptatea.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like

One thought on “Ion Nicolae: ,,ALDE Vâlcea este un mini – PSD şi nu mai are nimic în comun cu liberalismul”

Comments are closed.